Descriere
T-bone steak vita Angus Romania
T-bone steak vita Angus Romania maturat este considerat a fi unul dintre cele mai suculente, gustoase dar mai ales impresionante fripturi de vită.
T-bone (denumit si porterhouse) sunt fripturi de vită tăiate din muschiul scurt (numit sirloin în țările Commonwealth și Irlanda). Ambele fripturi includ o vertebra lombară în formă de „T”, cu secțiuni de mușchi oblic abdominal pe fiecare parte. Fripturile sunt tăiate de la capătul din spate al muschiului scurt și, astfel, includ mai multă friptură de muschi, împreună cu (pe cealaltă parte a osului) o friptură mare. Fripturile T-bone sunt tăiate mai aproape de față și conțin o secțiune mai mică de muschi. Porțiunea mai mică a unui T-bone, când este vândută singură, este cunoscută sub numele de filet mignon (numit filet steak în țările Commonwealth și Irlanda)*.
Bine de stiut. Aceasta carne fost maturata 14 zile. Aceasta metoda scoate in evidenta aromele acestei piese. Amatorii de carne de vita cu personalitate o apreciaza la superlativ. Exista insa clienti care nu sunt familiarizati cu o carne avand o aroma pronuntata. Ne facem datoria sa atragem atentia asupra acestui aspect. Ne dorim sa aveti toate informatiile relevante. Astfel veti comanda doar acele produse care va vor satisface preferintele culinare.
Am transat carnea in portii de aprox. 400 grame fiecare. Cei dornici de un Steak gatit rare se vor putea bucura de aceasta delicatesa. Acesta se gateste foarte rapid si uniform. 2-3 minute pe fiecare parte intr-o tigaie bine incinsa in prealabil, cu timp de odihna egal cu jumatate din timpul de gatire. Acest rastimp in care friptura sta pe un tocator de lemn permite redistribuirea sucurilor in intreaga friptura.
T-bone steak vita Angus Romania – sugestie de preparare

Aceasta carne de vita deosebita, fina, merita gatita cat mai simplu. Vei putea aprecia la maximum proprietatile sale organoleptice.
Noi am decongelat-o lent in frigider. Apoi am presarat-o cu sare de mare, granulatie mare. Am introdus-o in frigider pentru 3 ore. Apoi am gatit-o intr-o tigaie cu fund gros, care distribuie uniform caldura.
Fiind bine incinsa, intai am picurat cativa stropi de ulei de turte de masline (are temperatura de fumigare mai inalta decat uleiul virgin de masline) si am sigilat carnea uniform.
Apoi am redus flacara si am gatit-o lent pana la gradul dorit. Recomand sa testati fermitatea carnii cu degetele, nu cu instrumentele de gatit. Asta daca doriti sa evaluati corect gradul de gatire, instrumentele inseala perceperea fermitatii carnii.
In ultima etapa, am topit un cub de unt in care am rasfatat carnea ca sa prinda acea aroma placuta de alune de padure.
Am lasat carnea la odihna aproximativ 5 minute, acoperita cas a nu se raceasca excesiv. Apoi am servit-o alaturi de un piure de pastarnac. Cele cateva feliute de trufe negre proaspete au desavarsit festinul.
Rezultatul? Delicios!

Exista pareri diverse privind utilizarea sarii la prepararea unui steak de vita delicios. Noi va recomandam sa urmariti scurt film-demonstratie a unui bun cunoscator in domeniu:
Experiment: Cand si cum sa presari sare pe un Steak de vita.
Conditii de pastrare

Imediat dupa racirea carcasei, Tbone steak-ul de vita Angus Romaneasca a fost transat in portii cat mai egale. L-am ambalat in pungi vidate. Apoi l-am supus unui proces de inghetare rapida (shock freeze). Asa reusim sa ii pastram calitatile organoleptice initiale.
Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj (termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru toate produsele BUNO congelate).
Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se dezghete treptat in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 12 si 24 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive.
Important: Nu mai congela carnea dupa decongelare!
Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:
Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit. Aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:
- Pui grill de tara;
- Piept de Curcan dezosat fara piele;
- Chiftelute din Prepelita si Pui;
- File Somon Keta captura Pacific;
Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:
- Domingo Caffe Espresso Boabe Tosca
- Cafea Roen Espresso Extra Bar boabe
- Bendinelli Arabica Gourmet
- Cafea Universal Caffe Espresso boabe
- Cafea La Genovese Espresso BIO boabe
- Gama de produse Tonino Lamborghini
* sursa Wikipedia.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.