File de Lup de Mare
File de Lup de Mare
42.75 lei47.50 lei Vezi optiuni

File de Lup de Mare

42.75 lei47.50 lei

Un pachet contine fileuri cu piele, congelate „shock-freeze” imediat dupa transarea pestelui proaspat capturat.

Pret kilogram – 95 lei (TVA inclus).

Golește

42.75 lei47.50 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
450 gr 500 gr
Clear selection

Livrare sigura oriunde in Romania, in ambalaje speciale de transport cu temperatura controlata, sub -18 grade Celsius

  • Produse de calitate superioara
  • Igiena și siguranța garantate
Plata online

Descriere

File de Lup de Mare cu piele

Am adaugat produsul File de Lup de Mare cu piele in portofoliul BUNO Gourmet deoarece este un peste popular, gustos si usor de preparat la gratar. Provine de la peste de captura.

Este o alegere ideala pentru felul principal al oricarei mese. Gustos, se gateste rapid si usor. Va face mereu o impresie buna comesenilor.

Ce este Lupul de Mare?

Lupul de mare (Bibanul de mare european Dicentrarchus labrax), este cunoscut sub numele de lavrac in Grecia, levrek in Turcia, sea bass de anglo-saxoni sau branzino in Italia. Este un pește care tinde să populeze apele din largul marii. Este nativ în vestul și sudul Europei și nordul Africii. Lupul de mare poate fi găsit în ape de coastă și gurile de vărsare ale râurilor, vara. Este una din cele șase specii din familia Moronidae, denumite bibani de mare.

Lup de Mare
Lup de Mare

File de Lup de Mare – cum se gătește?

Lupul de Mare este un peste de apa sarata, cu carne alba ferma, suculenta. Are oase mari, usor de indepartat, ceea ce este foarte convenabil pentru comeseni.

Fileul de lup de mare cu piele este usor de gatit. Se poate prăji in tigaie sau se poate pune pe grătar. Poate fi preparat înăbușit sau gătit la cuptor.

El se rumenește rapid în ulei de măsline. Se prajeste mai mult pe partea cu pielea, prima data si apoi scurt pe cealaltă parte, doar cat sa se rumeneasca. Se poate prepara utilizand ulei de floarea soarelui, ulei din turte de masline sau chiar ulei de migdale care au temperatura de fumegare inalta. Utilizarea unui cub de unt topit cu cimbrisor proaspat va da o savoare deosebita preparatului.

O metoda buna de gatire a fileului de lup de mare este la cuptor. In folie de aluminiu sau in vas cu capac etans, dupa ce ati presarat pestele cu condimentele dorite, ulei de masline sau alt tip de ulei alimentar nobil. Cateva legume si, de ce nu, cativa stropi de vin alb sec.

File de Lup de Mare
File de Lup de Mare

Știai că?

În Irlanda și Regatul Unit, peștele consumat în restaurante sub numele de biban de mare (engleză sea bass) este exclusiv bibanul de mare european. În America de Nord, acest pește este cunoscut sub numele său italian, branzino.

Bibanul de mare european poate ajunge pana la dimensiuni de până la 1 m lungime și 12 kg greutate. Dimensiunea cea mai obișnuită este de numai aproximativ jumătate din acestea. Are o culoare gri-argintie și uneori albastru închis pe spate.

Conditii optime de pastrare pentru file lup de mare

Dupa filetare, file-ul de lup de mare este imediat congelat individual, rapid (shock freeze). Astfel i se pastreaza calitatile organoleptice initiale. Apoi este ambalat in pungi vidate, etichetat.

Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru acest produs congelat.

Inainte sa gatesti, lasa produsul sa se dezghete lent in frigider. Va dura intre 3 si 5 de ore, dar isi va mentine textura si proprietatile nutritive.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce ai savurat acest rasfat gastronomic, iti recomandam o cafea espresso premiata. Portofoliul CafelePremiate.ro iti permite sa alegi dupa pofta:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.