BUNO - Steak de Ton "Sashimi"
Steak de Ton SASHIMI
52.25 lei85.50 lei Vezi optiuni

Steak de Ton SASHIMI

52.25 lei85.50 lei

Pret kilogram Steak de Ton Sashimi = 95.00 lei (TVA inclus).

Produs cu greutate variabila, congelat „shock-freeze”.

Golește

52.25 lei85.50 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
550 gr 700 gr 750 gr 800 gr 850 gr 900 gr
Clear selection

Descriere

BUNO Gourmet va ofera cel mai popular steak din peste oceanic

Steak de Ton SASHIMI = o carne de un rosu profund, plină de gust, fina. Adesea este numită „friptura de pește”, are o aromă blândă, cărnoasă, fiind fara exceptie printre optiunile favorite în rândul iubitorilor de pește de mare de pretutindeni.

Tuna steak 2

Provine din captura salbatica, fără continut de gluten. Este o proteină excelentă pentru oricine urmează o dietă ketogenă, paleo sau cu conținut scăzut de sodiu.

Un pește versatil, numai bun de pus pe grătar, la cuptor. Excelent a fi servit sub forma unei supe de fructe de mare si ton. Posibilitățile sunt nesfârșite. Vă sugerăm să ii adăugați o salsă de mango proaspătă, sau un pic din sosul de Wasabi.

Steak de Ton SASHIMI = calitatea ideala pentru iubitorii de sashimi

Pentru iubitorii bucatariei japoneze, sashimi sigur este sus in lista peferintelor culinare.

Daca da, va recomandam aceasta reteta de Sashimi din somon si ton care noua ne-a placut mult.

Cum se gateste un ton – recomandari

Tonul este unul dintre putinii pesti care nu se gatesc complet, ci se servesc, de obicei, gatiti mediu, adica culoarea trebuie sa fie rozalie in centru sectiuniiunui file preparat.

Tonul nu este un peste gras. De aici si principala provocare cand prepari un steak din file de ton = aceea de a evita uscarea sa. Daca apuca sa se usuce, atat de finul file de ton nu mai are niciun haz, devine o carne fada, ce te duce cu gandul la cauciucul natural.

De aceea, tinand cont si de faptul ca orice aliment continua sa se gateasca, datorita caldurii acumulate in interior, chiar si dupa ce este indepartat de sursa de caldura, tonul se serveste cam in acelasi mod cu friptura de vita, adica nu gatit complet.

Marinarea unui steak de ton sashimi are aici rolul nu doar de a da gust si aroma, ci si de a oferi un plus de grasime; cu alte cuvinte, ofera exact ceea ce lipseste fileului de ton ca sa poata fi gatit un piculet mai mult. Practic, ne ofera timp: daca suntem tentati sa gatim fileurile un piculet mai mult (fiindca nu ne place carnea semi-cruda), sau daca uitam de ele vreo 30-60 de secunde, marinada absorbita de carne ii confera acel plus de hidratare care il impiedica sa se usuce.

Un exemplu de marinada pentru fileul de ton:

Se amesteca intr-un vas adanc, cu un tel mic, 1 lingura de suc de lamaie proaspat stors cu 2 linguri de ulei de masline, coaja rasa de  la o jumatate de lamaie netratata chimic de producator, 2 catei de usturoi tocati marunt, sare si piper negru sau si mai bine, piper boabe roz proaspat rasnit. Se adauga feliile de ton si se intorc de cateva ori in marinada, ca sa se creeze o pelicula uniforma din marinada aromata pe intreaga suprafata a fileului.

Se acopera castronul cu folie de plastic si se transfera in frigider. Se lasa la marinat intre 1-3 ore, dupa cat timp disponibil si rabdare aveti.

Timpii de gatit depind in mod direct de grosimea feliei de ton.

Recomandam sa incercati reteta de Ton cu usturoi si lamaie.

POFTA BUNA!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce termini de savurat aceste minunatii gastronomice, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Nu de alta, dar ai de unde alege:

Produs congelat Shock-Freeze (congelare rapida, procedeu care pastreaza nealterate proprietățile organoleptice ale produsului).

congelare rapida

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.