Steak de Ton SASHIMI
Steak de Ton SASHIMI
52.25 lei118.75 lei Vezi optiuni

Steak de Ton SASHIMI

52.25 lei118.75 lei

Pret kilogram – 95 Ron (TVA inclus).

Produs cu greutate variabila, congelat prin metoda „shock-freeze”.

 

(2 recenzii de la clienți)
Golește

52.25 lei118.75 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
1000 gr 1100 gr 1250 gr 550 gr 700 gr 750 gr 800 gr 850 gr 900 gr
Clear selection

Livrare sigura oriunde in Romania, in ambalaje speciale de transport cu temperatura controlata, sub -18 grade Celsius

  • Produse de calitate superioara
  • Igiena și siguranța garantate
Plata online

Descriere

Steak de Ton SASHIMI, cel mai popular steak din peste oceanic

Cand enunti Steak de Ton SASHIMI, spui numele asa numitei „friptura de pește”. Aceste piese de ton provin dintr-o carne de un rosu profund, plină de gust, fina. Are o aromă blândă, cărnoasă, o optiune favorita în rândul iubitorilor de pește de mare de pretutindeni.

 

Steak de Ton cu susan
Steak de Ton cu susan

Provine din captura salbatica, fără continut de gluten. Este o proteină excelentă pentru oricine urmează o dietă ketogenă, paleo sau cu conținut scăzut de sodiu.

Un pește versatil, numai bun de pus pe grătar, la cuptor. Excelent a fi servit sub forma unei supe de fructe de mare si ton. Posibilitățile sunt nesfârșite. Vă sugerăm să ii adăugați o salsa de mango proaspătă. Sau un pic din sosul de Wasabi.

Steak de Ton SASHIMI = calitatea ideala pentru iubitorii de sashimi

Pentru iubitorii bucatariei japoneze, sashimi sigur este sus in lista peferintelor culinare.

Daca da, va recomandam aceasta reteta de Sashimi din somon si ton care noua ne-a placut mult.

Cum se gateste tonul – recomandari:

Tonul este unul dintre putinii pesti care nu se gatesc complet. Ei se servesc, de obicei, gatiti mediu. Adica culoarea trebuie sa fie rozalie in centru sectiunii unui file preparat.

Tonul nu este un peste gras. De aici si principala provocare cand prepari un steak din file de ton. Aceea de a evita uscarea sa. Daca apuca sa se usuce, atat de finul file de ton nu mai are niciun haz. El devine o carne fada, ce te duce cu gandul la cauciucul natural.

De aceea, tonul se serveste similar cu friptura de vita, adica nu gatit complet. Asta deoarece orice aliment continua sa se gateasca, datorita caldurii acumulate in interior. Chiar si dupa ce este indepartat de sursa de caldura.

Marinarea tonului are rolul de a da gust si aroma si de a oferi un plus de grasime. Ii ofera ceea ce lipseste tonului ca sa poata fi gatit putin mai mult. Practic, ne ofera timp. Daca suntem tentati sa gatim fileurile putin mai mult fiindca nu ne place carnea semi-cruda. Sau daca le gatim 30-60 de secunde prea mult, marinada absorbita de carne ii confera acel plus de hidratare. Marinada il impiedica sa se usuce prea rapid.

Un exemplu de marinada pentru fileul de ton:

Se amesteca intr-un vas adanc, cu un tel mic:

  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat stors cu 2 linguri de ulei de masline
  • coaja rasa de  la o jumatate de lamaie netratata chimic de producator
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • sare si piper negru sau si mai bine, piper boabe roz proaspat rasnit

Se adauga feliile de ton si se intorc de cateva ori in marinada. Astfel se creaza o pelicula uniforma din marinada pe intregul file.

Acopera castronul cu folie de plastic, transfera-l in frigider. Se lasa la marinat intre 1-3 ore, dupa cat timp disponibil si rabdare aveti.

Timpii de gatit depind in mod direct de grosimea feliei de ton.

Recomandam sa incercati reteta de Ton cu usturoi si lamaie.

Sau, de ce nu, ii poti rasfata pe cei dragi cu un sandwich cu steak de ton Sashimi si avocado:

Sandwich cu Steak de Ton si avocador
Sandwich cu Steak de Ton si avocado

POFTA BUNA!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Esti un amator de aventuri culinare deosebite? Atunci vizitezi magazinul potrivit. Aici poti sa asociezi acest produs cu:

Dupa ce termini de savurat aceste minunatii gastronomice, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Nu de alta, dar ai de unde alege:

Conditii de pastrare:

Dupa filetare, pestele este imediat congelat individual prin inghetare rapida (shock freeze). Astfel ii pastram calitatile organoleptice. Apoi este ambalat in pungi vidate, etichetat.

Produs congelat Shock-Freeze (congelare rapida, procedeu care pastreaza nealterate proprietățile organoleptice ale produsului).

congelare rapida

Inainte sa gatesti carnea, permite-i sa se decongeleze lent in frigider. Va dura mai mult dezghetarea (intre 3 si 6 de ore). Beneficiul acestei proceduri consta in textura ferma, sanatoasa. Iar vitaminele si oligoelementele vor fi intacte. Vei avea un aliment hranitor si sanatos pentru metabolismul tau.

Dupa decongelare, prepara acest produs in maxim 2 zile.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

2 recenzii pentru Steak de Ton SASHIMI

  1. Codrean Lacramioara (proprietar verificat)

    Foarte bun, nu se compara cu alt ton din comert. Gustul curat de ton, textura perfecta.
    L-am facut la grill si a fost perfect. De tinut minte, ca sa va bucurati de el, dezghetati-l lent, merita asteptarea.

    • Vivian Diaconescu

      Lacramioara, iti multumim ca ne-ai impartasit opinia ta privind acest produs. 100% de acord cu decongelarea lenta in frigider, peste noapte. Asigura mentinerea texturii si gustului. Iti dorim o duminica placuta!

  2. Vrinceanu Marius (proprietar verificat)

    Un ton de calitate si gustos, recomand steak-ul de Ton Sashimi preparat la grill.

    • Vivian Diaconescu

      Iti multumim pentru compliment Marius, ne onoreaza!

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.