Carcasa Fazan gatita la cuptor cu sos de vin si paine este o reteta pentru 4 portii.
Succesul retetei carcasa fazan gatita la cuptor cu sos de vin si paine depinde in mare masura de alegerea unor carcase de fazan salbatic de calitate.
Comanda aici: Carcasa Fazan eviscerata de la BUNO Gourmet
Carcasa Fazan gatita la cuptor cu sos de vin si paine este o reteta care consta in sigilarea fazanilor in tigaie, apoi coacerea lor in cuptor. Se servesc impreuna cu sosul din vin si cu sosul pe baza de paine.
Metodă de preparare Carcasa Fazan gatita la cuptor cu sos de vin si paine:
Pentru a gati fazanul, preîncălziți cuptorul la 190C/375F.
La foc mediu, într-o tigaie rezistentă la cuptor, se încălzește uleiul de rapiță și untul (dacă se folosește) până când se formează spumă.
Așezați fazanii în tigaie, gătiți până au culoarea maro-aurie (aproximativ 3-5 minute) pe părțile picioarelor. Întoarceți fazanii pe piept pentru a se colora încă 2-3 minute. Asezonați cu sare și piper; se transferă la cuptor și se coace timp de 30 de minute, întorcându-se la jumătatea timpului de gătire. Pentru a verifica dacă fazanul este gătit corect, puteți folosi un termometru pentru carne – temperatura pieptului pentru un cocos de fazan ar trebui să ajungă la 63C/145F și pentru o găină 60C/140F. (Temperatura piciorului ar trebui să atingă 80-82C/175-180F.) Când este gătit, puneți fazanul deoparte într-un loc cald, acoperit, să se odihnească.
Scoateți grăsimea din tigaie și adăugați vinul, porto-ul, ienupărul și cimbrul în tigaie. La foc mare, fierbeți rapid până când volumul lichidului scade cu o treime. Răzuiți sucurile caramelizate de pe fundul cratiței pentru a face sucul. Gustați și asezonați dacă este necesar. Se strecoară și se toarnă într-o cană preîncălzită.
Pentru sosul de paine, intr-o cratita mica la foc mic se incinge usor untul si se caleste ceapa cu ierburile, cuisoarele zdrobite si sarea timp de doua minute, sau pana se inmoaie. Adăugați cuburile de slănină și continuați să fierbeți descoperit timp de un minut. Adăugați laptele, aduceți la fiert și amestecați bucățile de pâine până când sosul devine omogen. Gustați și ajustați condimentele.
Pentru a servi, tranșați fazanii și serviți-i cu sos de pâine insotit de sos de vin, ambele turnate generos.
Valori nutritionale carcasa fazan gatita la cuptor cu sos de vin si paine:
In prepararea retetei puteti folosi
Unt Gourmet (82%) ELLE & VIRE lapte vaca 500gr
Alaturi de felul principal de mai pot servi si:
Epiros branza Saganaki Kefalograviera PDO
Dupa ce ati servit pranzul, va recomandam la desert o cafea de exceptie din portofoliul oferit de CafelePremiate.ro:
Bendinelli ARABICA GOURMET - 1 kg
Cafea Roen Espresso Extra Bar boabe 1 kg
Domingo Caffe Espresso Boabe Tosca 1kg
Cafea Tonino Lamborghini, boabe, 200 gr
Cafea TRISMOKA Panama single origin, boabe, 450 g
Inspirata din biblioteca de retete a BBC.co.uk:
Ingrediente
Indicații
Metodă de preparare Carcasa Fazan gatita la cuptor cu sos de vin si paine:
Pentru a gati fazanul, preîncălziți cuptorul la 190C/375F.
La foc mediu, într-o tigaie rezistentă la cuptor, se încălzește uleiul de rapiță și untul (dacă se folosește) până când se formează spumă.
Așezați fazanii în tigaie, gătiți până au culoarea maro-aurie (aproximativ 3-5 minute) pe părțile picioarelor. Întoarceți fazanii pe piept pentru a se colora încă 2-3 minute. Asezonați cu sare și piper; se transferă la cuptor și se coace timp de 30 de minute, întorcându-se la jumătatea timpului de gătire. Pentru a verifica dacă fazanul este gătit corect, puteți folosi un termometru pentru carne – temperatura pieptului pentru un cocos de fazan ar trebui să ajungă la 63C/145F și pentru o găină 60C/140F. (Temperatura piciorului ar trebui să atingă 80-82C/175-180F.) Când este gătit, puneți fazanul deoparte într-un loc cald, acoperit, să se odihnească.
Scoateți grăsimea din tigaie și adăugați vinul, porto-ul, ienupărul și cimbrul în tigaie. La foc mare, fierbeți rapid până când volumul lichidului scade cu o treime. Răzuiți sucurile caramelizate de pe fundul cratiței pentru a face sucul. Gustați și asezonați dacă este necesar. Se strecoară și se toarnă într-o cană preîncălzită.
Pentru sosul de paine, intr-o cratita mica la foc mic se incinge usor untul si se caleste ceapa cu ierburile, cuisoarele zdrobite si sarea timp de doua minute, sau pana se inmoaie. Adăugați cuburile de slănină și continuați să fierbeți descoperit timp de un minut. Adăugați laptele, aduceți la fiert și amestecați bucățile de pâine până când sosul devine omogen. Gustați și ajustați condimentele.
Pentru a servi, tranșați fazanii și serviți-i cu sos de pâine insotit de sos de vin, ambele turnate generos.