Pui grill de tara
Pui grill de tara
30.25 lei Vezi optiuni

Pui grill de tara

30.25 lei

Carcasa de pui eviscerat, ambalata in punga vidata.

Pret kilogram – 27.50 lei (TVA inclus).

Produs congelat.

Golește

30.25 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
1100 gr
Clear selection

Descriere

Ce este?

Bine ai sosit Pui grill de tara de la BUNO Gourmet! Este unul dintre produsele pentru care a durat pana am gasit furnizor de incredere. Acest pui este crescut cel mai aproape de modul de crestere a puiului de tara. Pe cat de mult permite legislatia sanitar-veterinara. Puii sunt crescuti in jur de 60 de zile intr-o ferma de langa Alexandria. Compania detine unele din cele mai mari silozuri de cereale din zona. De unde si posibilitatea de a hrani acesti pui exclusiv cu uruiala de cereale. Porumb tocat mare impreuna cu grau si floarea soarelui. Acesti pui sunt crescuti intr-un spatiu generos unde se pot misca in voie, natural.

Veti constata diferenta cand ii veti gusta. Veti regasi gustul puiului de tara din copilarie.

Pui grill
Pui la cuptor cu cartofi si usturoi

Cum se gateste perfect un Pui grill de tara?

5 trucuri pentru un pui auriu, crocant gatit la cuptor:

Puiul la cuptor poate fi salvarea multor mese. Este gustos si mai ales foarte usor de preparat.

Ce-ti trebuie mai mult decat:

  • sa iei puiul si sa-l tamponezi de umiditate?
  • sa-l pui într-un vas rezistent termic si sa il pui la cuptor?

Teoretic aceasta este toata treaba.

Pai, este o diferenta intre puiul la cuptor şi puiul gatit perfect la cuptor. Pentru varianta din urma ai nevoie sa stii:

  • cum să imbini condimentele;
  • cata sare sa pui;
  • cum sa faci sa aiba o crusta crocanta si carnea sa ramana suculenta…

De ce ai nevoie?

4 portii normale de pui la cuptor cer un pui putin peste 1 kilogram. Chiar daca nu sunteti atat de multi la masă, puteti folosi resturile a doua zi la o salata. Sau la un sandvis cu piept de pui pentru pachetul copilului.

Puiul este gata atunci cand partea cea mai groasa atinge 73 grade Celsius. Daca nu aveti termometru de bucatarie, puteti sa va ghidati dupa aripi. Acestea vor fi departate de corpul puiului cand este copt suficient. In orice caz, durata de coacere in cuptor este de o ora – o ora si jumatate. Depinde doar de cat de mare este puiul.

Asigura-te ca puiul este uscat

Nu iti recomandam sa clatesti puiul inainte de a-l baga in cuptor. Prin spalare bacteriile pot ajunge de pe pui in chiuveta sau pe alte suprafete. Este ceea ce numim “contaminare incrucisata”. In plus, cu cat pielea puiului este mai uscata, cu atat va fi mai crocanta. Scoate puiul decongelat din punga. Acopera-l cu un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de umiditate.

Nu te zgarci cu sarea

O lingura de sare poate parea o cantitate mare. Insa, aceasta ajuta la dispersarea aromelor conferite de condimente. Trebuie sa pui sare atat pe exteriorul puiului, cat si in interior. In acest fel, carnea va ramane suculenta.  Ungerea puiului cu unt sau ulei este optionala, dar recomandata.

Leaga puiul

Picioarele puiului trebuie legate pentru a-i permite sa se coaca uniform. Altfel, pulpele vor fi uscate iar pieptul va fi suculent.

Ai rabdare

Sa faci un pui la cuptor este simplu, dar nu chiar rapid. Cat timp se coace in cuptor, puiul nu are nevoie sa il tot verifici. Nici sa pui peste el apa. Sau alte sosuri. Lasa-l in pace si el “va sti singur ce sa faca”!

Inainte de a-l taia, lasa-l sa se odihneasca pe un fund de lemn.

Dupa ce il scoti de la cuptor, lasa-l 15 minute la odihna inainte de a-l taia. De preferinta acoperit cu un capac. Ii va permite sa isi continue gatirea, sa se uniformizeze aromele.

Cum verifici daca este gata fara termometru?

Regula dupa care te poti ghida cel mai bine este: 15 minute pentru fiecare 250 g de pui. Un alt indiciu este ca daca tragi un pic de pulpe, acestea se desprind usor de restul puiului. Cel mai sigur este să crestezi cu un cutit pieptul si sa vezi daca mai este sange.

Pui grill de tara la cuptor, auriu si crocant

Ingrediente:

  • 1-1,1 kg pui întreg.
  • Ulei din turte de masline. Sau unt la temperatura camerei.
  • O lingură de sare.
  • Piper, de preferinta rosu sau mozaic, sunt mai aromate. Daca este proaspat rasnit, asta ii va elibera uleiurile aromatice volatile…
  • Lamaie (optional).
  • Ierburi aromate proaspete (optional).
  • Catei de usturoi (optional). Recomandat sa fie taiati pe lungime in jumatati.

Mod de preparare:

  • Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
  • Pune un gratar in partea cea mai de jos a cuptorului.
  • Scoate puiul din punga, dupa ce a fost decongelat lent in frigider. Astfel, vitaminele si oligoelementele termosensibile nu sunt distruse.
  • Tamponeaza lent, uniform suprafata puiului cu un prosop de hartie. Asigura-te ca este uscat complet. Fara fasii de hartie ramase pe el.
  • Unge puiul cu ulei din turte de masline. Sau, mai bine, cu unt. Insista asupra pieptului si a pulpelor. Grasimea va ajuta pielea sa devina crocanta si aurie.
  • Presara piper proaspat rasnit si sare din belsug.
  • Pune in interiorul puiului ierburile aromatice. Lamaia se introduce taiata in jumatati. La fel cateii de usturoi.
  • Leaga pulpele cu sfoara alimentara.
  • Pune puiul cu pieptul in sus in vasul termorezistent.
  • Dupa ce ai introdus puiul in cuptor, scade temperatura cuptorului la 180 grade.
  • Lasa puiul la copt o ora sau o ora si jumatate, fara a-l deranja.
  • Verifica puiul conform procedurilor descrise mai sus. Cand este gata, scoate-l de la cuptor. Lasa-l 15 minute sa se odihneasca.
  • Acum poti sa il tai pe indelete. Serviti savurand aromele, textura si gustul… Credem ca il veti gasi diferit in sensul bun comparativ cu ceea vi se ofera in mod obisnuit.

Alte cateva recomandari:

  • Resturile de carne se pot pastra acoperite in frigider pana la 5 zile. In congelator le poti pastra timp de 3 luni.
  • Impreună cu sarea si piperul, poti folosi si alte condimente. Dupa preferinte.
  • Poti coace puiul pe un pat de legume. Vei avea gata garnitura in acelasi timp cu puiul.

Conditii de pastrare

Dupa sacrificare, puiul este imediat oparit, jumulit, eviscerat. Apoi este ambalat in punga vidata, etichetat si congelat individual. Utilizam inghetarea rapida (shock freeze). Astfel ii pastram calitatile organoleptice naturale.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj. Termenul de valabilitate minim este de 3 luni pentru acest produs.

Inainte de gatire, permite produsului sa se dezghete lent in frigider. Va dura mai mult timp sa se dezghete (intre 8 si 12 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive  = un aliment sanatos.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit. Aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.