Scaricica din Piept de Porc

82.50 lei99.00 lei

Scaricica din Piept de Porc, ambalata in punga vidata.

Pret kilogram – 55.00 lei (TVA inclus).

Produs congelat.

Golește

82.50 lei99.00 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
1500 gr 1800 gr
Clear selection

Descriere

Ce este?

Ne face o deosebita placere sa va putem oferi Scaricica din Piept de Porc aici la BUNO Gourmet! Acest produs a fost adaugat la cererea unor clienti pentru care am adus acest la precomanda. Vazand ca este apreciat si comenzile se repeta, am decis sa il includem pe lista de produse permanente.

Am avut placerea de a selecta pentru inceput 2 furnizori permanenti. Ei ne permit sa oferim acest produs de la fermele din Romania.

Scaricica din Piept de Porc ( numita de aglo-saxoni Pork Spare Ribs) este un produs drag pasionatilor de gratar. Asta nu inseamna gatita la cuptor rezulta un fel principal mai putin spectaculos…

Scaricica din piept de porc coapta lent la cuptor – secretul unei fripturi fragede si gustoase

Costitele (scaricica) de porc la cuptor sunt, poate, cea mai apreciata friptura de porc. Delicioase, au o textura excelenta. Arata apetisant si se mananca pe nerasuflate.

Preparati costitele lent, folosind cuptorul setat la temperatura joasa. Va dura cateva ore bune. Coacerea lenta garanteaza o friptura suculenta si frageda. Carnea se va desprinde foarte usor de pe oase.

Unul dintre secretele succesului acestor costite este marinada cu care acestea se ung. Este usor picanta dar dupa coacere, veti observa ca friptura are doar o usoara tenta iute. Se pune putina miere, care prin caramelizare va da o culoare frumoasa crustei. Dulceata acesteia este compensata de combinatia de zeama de lamaie, otetul balsamic si sucul de rosii. Uleiul din compozitia marinadei ajuta la formarea acelei cruste gustoase. El previne uscarea carnii. Lamaia rasa si ierburile aromate contribuie la savoarea fripturii.

Ingrediente:

  • 1 1/2 – 2 kg scaricica din piept de  porc,
  • sare, piper proaspat rasnit, după preferinta,
  • 100 ml de apa sau vin alb

Marinada:

  • 4-5 linguri de pasta sau suc de rosii,
  • 2 lingurite de miere de albine,
  • 1/2 lingurita de pasta de ardei iute sau boia de ardei iute, dupa preferinta,
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce,
  • 3-4 linguri de otet balsamic,
  • 3-4 linguri de ulei de masline,
  • coaja rasa si sucul de la o jumatate de lamaie,
  • cimbru, oregano, rozmarin verde sau uscat

Mod de preparare:

  • Se pregatesc costitele pentru marinare. Intai se indeparteaza pielita alba de pe spatele coastelor, care este atoasa, greu de mestecat si fara gust. Se crestează pielita la unul dintre capete pentru a o desprinde de pe os, apoi cu două degete se incepe desprinderea ei de pe coaste. După ce s-a desprins o bucata de pielita suficient de mare, aceasta se prinde cu un prosop de hartie ca sa nu alunece si se trage incet de pe coaste pana cand se ajunge la celălalt capat. Daca pielita se rupe, se reia procedeul.
  • Coastele se aseaza intr-o tava mare dupa care se sarează si se pipereaza pe ambele parti.
  • Se prepara apoi sosul de marinare. Intr-un castron se combina toate ingredientele lichide. Se adauga ierburile aromate maruntite, boia de ardei, coaja rasa si sucul de la o jumatate de lamaie.
  • Coastele se ung cu generozitate cu marinada, folosind o pensula de bucatarie. Se acopera si se lasa la macerat cel puţin o ora. * Coastele vor fi mai aromate daca le tii la macerat peste noapte (in frigider).
  • Cuptorul se preincalzeste la 160°C, avand grija ca gratarul sa fie în pozitia de mijloc a cuptorului.
  • Se adauga puţina apa sau vin alb in tava cu costite, apoi tava se acopera cu hartie de copt. Hartia se rasuceste la colturi, pentru a evita alunecarea ei in timpul coacerii.
  • Costitele se lasa la cuptor aproximativ 2,5 – 3 ore sau pana cand carnea este frageda.
  • După ce tava se scoate din cuptor, costitele se stropesc cu zeama din tava, apoi se dau din nou la grill pentru cateva minute pana cand acestea prind o crusta frumoasa pe deasupra. Daca nu aveti grill, costitele se pot lăsa descoperite la cuptor pentru 15 minute.
  • Cat sunt inca fierbinti, costitele se portioneaza si se servesc alaturi de garnitura sau salata preferata.

Pofta buna!

Conditii de pastrare

Dupa sacrificare, porcul este curatat, apoi eviscerat. Dupa racirea carcasei, este transat pe piese. Scaricica din piept de porc este ambalata in punga vidata. Este apoi congelata individual. Utilizam inghetarea rapida (shock freeze). Astfel ii pastram calitatile organoleptice naturale.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj. Termenul de valabilitate minim este de 3 luni pentru acest produs.

Inainte de gatire, permite produsului sa se dezghete lent in frigider. Va dura mai mult timp sa se dezghete (intre 8 si 12 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive  = un aliment sanatos.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit. Aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.