Descriere
Chiftelute din Prepelita si Pui – cateva informatii:
Pachet cu 8 Chiftelute din Prepelita si Pui preparate din piept de prepelita si pulpa de pui.
Chiftelutele sunt gata formate, fiecare avand aproximativ 50 de grame. Ca sa le poti gati rapid dupa decongelare lenta si deschiderea ambalajului.
O sursa de proteine delicat condimentata. Pot fi incluse in multe retete: ciorba, tocanite cu sos rosu sau cu sos alb. De ce nu, paste cu chiftelute si sos. Si tot asa…
Chiftelute din Prepelita si Pui – ingrediente:
Carnea tocata provine din piept dezosat de Prepelita (peste 50% din produs) si pulpa de Pui, toate pasari crescute in Romania, hranite cu furaj natural in ferme de mici dimensiuni, fara aditivi sau hormoni de crestere.
Continut redus de grasime, tocata si amestecata exclusiv cu condimente naturale. Precum piperul negru boabe macinat in dimineata productiei, boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, marar. Toate acestea din urma sunt deshidratate. Adaugata un pic de sare neiodata.
Sugestii de preparare:
O surpriza placuta si foarte gustoasa au fost chiftelutele scotiene. Trecute prin ou, tavalite prin pesmet japonez Panko si apoi prajite in grasime incinsa de Rata…un deliciu. Sau, daca preferi, se pot coace in cuptor unde crusta de panko va deveni aurie si crocanta.
Reteta originala a lui Gordon Ramsey de Oua Scotiene. Rapid, simplu, gustoase.
Cum sa decongelezi corect carnea:
Produs congelat Shock-Freeze (congelare rapida, procedeu care pastreaza nealterate proprietățile organoleptice ale produsului).
Inainte de a gati, permite-le sa se dezghete treptat in frigider. Le va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 4 si 8 de ore), dar astfel isi vor mentine textura si proprietatile nutritive avute inainte de congelare.
Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!
Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:
Daca esti un amator de aventuri la gratar deosebite, ai nimerit magazinul potrivit. Aici exista un arsenal pentru gratar unic in Romania:
- Carnati Prepelita si Porc Mangalita usor picanti
- Carnati de Strut
- Mici Prepelita si Pui
- Mici de Strut
- Burger din carne de Prepelita
Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te rasfeti cu o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:
Daniela (proprietar verificat) –
Le-am pregatit poate atipic, asa cum mi-ati recomandat, amintindu-mi totodata de o reteta veche englezeasca, adaptata evident la produsele achizitionate: chiftelute umplute cu oua de prepelita (fierte in coaja/decojite) și date prin pesmet, preparate la cuptor. Chifteluta este parca facuta pentru a inveli cu grija oul de prepelita. In plus, mirodeniile sunt echilibrate, oferind o savoare deosebita, iar carnea este excelenta si are o savoare aparte. Simti intr-adevar ca mananci o carne veritabila, de la animale crescute lent si hranite cu produse de calitate. Multumim Buno-Carne!
panoucontrol –
Va multumim frumos pentru apreciere, vom impartasi complimentul Dumneavoastra si cu Domnul Alexandru care este fermierul de Prepelite de la care ne aprovizonam. Suntem siguri ca ii va aduce zambetul pe buze, aceasta recunoastere a muncii lui, a muncii noastre ca echipa unita. O zi cu mult spor va dorim!
Bârlea Anca (proprietar verificat) –
Bune si usor de gătit
panoucontrol –
Multumim frumos de compliment. Va recomandam sa incercati macar o data sa le gatiti avand la mijloc un ou de Prepelita fiert si decojit apoi tavalite in putin albus de ou si apoi in pesmet Panko. Noua ne place sa le coacem in cuptor pe cand altora le plac prajitem fie in ulei, fie in untura de rata pentru un plus de gust. Asa cum este normal, comentariul niostru este simplu: DE GUSTIBUS. O zi buna va dorim!
Maxim Claudia (proprietar verificat) –
Savuroase! Copiii au fost incantati. Le-am gatit la cuptor atat simple, cat si dupa reteta gasita aici. Amestecul de condimente le da un miros excelent. Multumim!