Cumparaturile mele
Drum de Strut (pulpa inferioara dezosata)

Tocana macelareasca din carne Strut

Tocana macelareasca din carne de strut este o alegere perfecta pentru un fel principal preparat din carne de Strut, sanatoasa si bogata in proteine valoroase alaturi de legume care ii desavarsesc gustul. Gustoasa, savuroasa, deosebita.

Ingrediente folosite pentru tocana macelareasca din carne de strut:

  • Drum (pulpa) de strut– 1kg
  • Pipota de strut– 1 kg
  • Inima de strut– 1 kg
  • Ceapa – 1 kg
  • Morcov – aprox 700 gr
  • Telina radacina – 1/2 kg
  • Foi de dafin – 2
  • Anason stelat – 1-2 stelute
  • Vin rosu sec – 0,750 litri
  • Rosii pasate – aprox 3 de sticle  (750 ml sticla)
  • Zahar brun – 1 lingura pentru fiecare sticla de rosii pasate
  • Supa de oase (gat de strut) facuta din 4-5 gaturi (se poate inlocui cu apa calda)
  • Optional: masline verzi, fara samburi – aprox 400 gr

Tocana macelareasca din carne de Strut – preparare:

Pipota si inima curatate, taiate cubulete si stoarse bine se calesc in putin ulei vegetal. NU se pun toate odata, ci succesiv pentru a prinde crusta fiecare cubulet. Pe masura ce se rumenesc se scot din cratita.

In uleiul ramas se celeste ceapa, apoi se adauga morcovul si telina taiate marunt, pana devin lipicioase/lucioase. Se deglaseaza cu jumatate din cantitatea de vin. Cand vinul s-a redus, adaugam foile de dafin, stelutele de anason si carnea. Se aduce la fierbere si se deglaseaza a doua oara cu restul de vin ramas. Dupa ce dispare mirosul de alcool, se adauga supa de oase/apa calda si rosiile pasate. Pentru fiecare sticla de rosii pasate se mai adauga cate o lingura de zahar brun si se lasa totul la fiert timp de 3-4 ore, pana cand pipota devine moale.

La final se potriveste gustul cu sare si piper si optional se adauga masline verzi (cam cu jumatate de ora inainte de a lua tocana de pe foc).

Tocana macelareasca din carne de Strut, desi implica un timp de gatire mai indelungat, nu este complicata. La sfarsit vei rasfata pe cei dragi cu o tocana macelareasca de Strut adica o reteta de mancare cu carne sanatoasa, gustoasa, deosebita. Se poate servi impreuna cu mamaliga sau piure de cartofi, dupa gusturile fiecaruia.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare la temperatură optimă

Livram oriunde in Romania

Livrare gratuita

Pentru comenzile peste 450 lei

 

Calitate superioara

Garantam un gust deosebit

Experiență îndelungată

Igiena și siguranța garantate

© Buno Gourmet 2020