Ingrediente:
- Gat de strut – 4 buc
- Lemon grass – 2 fire
- Ghimbir – 1 buc
- Usturoi – 5 catei
- Frunze kaffir lime – 3 buc
- Anason stelat – 2 buc
- Chilli – 2 buc
- Lapte cocos – 1 conserva 400 g
- Supa legume (2 cepe mari, 1 morcov, 3 tije telina apio)
- Curcuma/turmeric
- Lime – 3 bucati
- 12 creveti (optional)
Preparare:
1. Din toate condimentele se face o pasta, fie in blender, fie in mojar, se adauga turmeric (5 gr) seminte coriandru, zeama de la un lime si se face o pasta.
2. Intr-o oala punem ulei de masline si prajim aceasta pasta 2-3 minute pana cand condimentele isi elibereaza aroma. Adaugam gatul de strut tapetat in faina (ca sa prinda crusta) si desfacem conserva de lapte de cocos – punem doar partea groasa de deasupra si gatim pana se reduce – aproximativ 5 minute.
3. Apoi adaugam si laptele din conserva, aducem iar la fierbere, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba.
4. Acest pas este optional: Prajim crevetii in putin ulei de masline, 2-3 min la foc mediu si ii scoatem pe o farfurie curata impreuna cu sosurile pe care le-au lasat. Adaugam crevetii la supa si mai fierbiem 2-3 minute
5. Reglam gustul cu sare, piper si zeama de lime.
Pofta buna si sanatoasa pentru ca stim ca sanatate pe masa inseamna fericire in jurul ei!