Ingrediente:
- 170 ml ulei de masline
- 170 ml suc de portocale
- 170 ml suc de lamaie/limeta
- 2 cepe verzi tocate
- 1 lingura de patrunjel verde tocat
- ½ ardei jalapeno, fara samburi si trecut prin blender (folositi manusi de plastic atunci cand lucrati cu ardeiul jalapeno)
- Piper negru macinat, dupa gust
- 6 bucati de fille de strut de aproximativ 140 grame
- 1 limeta, felii
Preparare:
Intr-o punga mare cu fermoar turnati uleiul, sucul de portocale, cel de lamaie/limeta, ceapa verde, patrunjelul, ardeiul jalapeno si piperul negru. Apoi adaugati bucatile de carne de strut si sigilati punga, asigurandu-va ca scoateti afara aerul in exces. Marinati la frigider timp de 2-3 ore.
Incalziti grill-ul, uscati bucatile de carne si gatiti-le pe grill la foc mare timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin maronii (Puteti, totodata sa gatiti steakurile intr-o tigaie de fonta la foc mare) Daca doriti, taiati steak-urile in felii subtiri. Serviti cu felii de limeta.
Pofta buna!