Numar de portii: 4
Timp de preparare: o ora jumatate
Ingrediente:
- 500 grame gulas de strut
- 700 grame legume tocate(selectie de legume dupa gust)
- o mana de ciuperci
- 800 grame rosii tocate in stil italian
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 catel de usturoi mare, zdrobit sau tocat
- Ierburi uscate, dupa gust (busuioc, cimbru, italiene – orice preferati)
- 2 lingurite de paprika afumata
- 2 linguri de sos Worcestershire
- Jumatate cub cu gust de vita sau supa de oase de vita
- 1 ceasca de apa
- Ulei de masline pentru preparare
- Sare si piper dupa gust
Preparare:
- Incalziti uleiul intr-o oala mare, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana cand ceapa devine translucida
- Adaugati bucatile de gulash de strut, ierburile aromate si paprika afumata, amestecati pana cand se omogenizeaza si lasati pe foc pana cand carnea incepe sa capete o nuanta maronie.
- Adaugati, apoi, rosiile maruntite, sosul Worcestershire si cubul cu gust de vita. Amestecati pana cand se omogenizeaza (daca printre legume aveti sparanghel sau alte legume moi, adaugati-le abia in ultimele 10 minute) si adaugati apa. Daca in loc de cubul de vita folositi supa de vita, nu mai este nevoie sa folositi apa.
- Acoperiti si lasati sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, reglati focul la mic si lasati la inabusit timp de 35 de minute, amestecand ocazional.
- Adaugati ciupercile si celelalte legume noi si mai lasati pe foc timp de 10 minute, fara capac.
- Adaugati sare si piper si serviti in boluri adanci.
- Poate fi servit cu garnitura de orez, cous cous sau noodles