Ingrediente:
- 2 bucati Steak de strut de aproximativ 100 g fiecare, 20-25 mm grosime
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare de mare si piper negru macinat
Sos traditional sud-african
- 2 linguri de ulei
- O ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti fin
- ½ ceasca de apa
- 410 g rosii decojite
- O ceasca suc de rosii (sau ½ ceasca sos Worcestershire)
- ¾ ceasca de sos chutney (il puteti cumpara de aici http://bunamenajera.ro/magazin/?post_type=product)
- ¼ ceasca de zahar brun
- 2 linguri otet
- O lingura sos Tabasco
Preparare:
Condimentati ambele parti ale steak-ului cu sare si piper. Puneti-le in frigider pentru o ora. Scoateti din frigider si plasati-le la temperatura camerei pentru inca o ora inainte de a le gati. Incalziti uleiul de masline la foc mare pana incepe sa miroasa. Puneti steak-urile uscate si prajiti-le intre 3-7 minute in functie de cum le preferati. Indepartati-le din tigaie si puneti-le pe o farfurie. Taiati in felii subtiri si serviti imediat. Serviti cusos traditional sud-african.
Pentru sos:
Incingeti uleiul. Caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugati ingredientele ramase si fierbeti timp de 30 de minute.