Fillet peste MERLUCIU "HAKE" carne alba, gustoasa
Fillet peste MERLUCIU „HAKE” carne alba, gustoasa
27.00 lei30.00 lei Vezi optiuni

Fillet peste MERLUCIU „HAKE” carne alba, gustoasa

27.00 lei30.00 lei

Pretul afisat este pretul per pachetul ales.
Un pachet contine 1 fillet congelat rapid imediat dupa transarea pestelui proaspat capturat.
Merluciu este un peste cu carnea alba, gustoasa ce se gateste usor la gratar, prajit sau la cuptor.

Golește

27.00 lei30.00 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
1000 gr 900 gr
Clear selection

Descriere

MERLUCIU – un peste gustos cu carne alba, numai bun pentru gratar, cuptor si alte retete.

Ce este Merluciul?

Fillet de Merluciu gatit pane sub forma de Fish Fingers servit cu sos tartar si salata.
Fillet de Merluciu gatit pane – Fish Fingers, servit cu sos tartar si salata.

Merluciul sau merluciul comun sau merluciul european (Merluccius merluccius) (din latină mer, mare, maris = de mare, marin + lucius = știucă, adică știucă de mare) numit și merlu (din franceza merlu), este un pește marin, care poate atinge 1,2 m lungime (de obicei sub 40 cm) și 10 kg greutate, din familia merlucciide (Merlucciidae).

Fillet de pește MERLUCIU „HAKE” fara piele are o aromă delicată, mai subtilă decât cea a codului, cu o textură albă, pufoasa. Carnea crudă este destul de moale, dar odată gătită, textura cărnii se schimbă in fermă și cărnoasă. În Franța, această specie populară este comercializată sub denumirea de „colin” și ocazional ca „saumon blanc”, adică „somon alb”. Este, de asemenea, un pește alimentar popular în Iberia, unde se gătește la grătar, prăjit sau copt. Carnea poate fi asortată cu arome puternice, merluciul fiind adesea gătit cu roșii, usturoi, chorizo și paprika.

Cum se gătește?

Acest peste este delicios, hranitor si este folosit atat in bucataria occidentala cat si in cea din America Latina. MERLUCIUL poate fi preparat prajit, taiat in bucati si fiert, copt, afumat sau la gratar.

MERLUCIU – un peste foarte gustos, cu carne alba, bun pentru gratar, cuptor, afumat si alte retete.

Este recomandat sa il preparati pe grătar si astfel vă veți bucura de nutrienții sai precum Omega-3 si proteine atat de valoroase.

Am rasfoit si selectat cateva dintre retetele gasite pe Internet, retete pe care le-am testat si ne-au lasat la final un zambet de rasfat:

Reteta 1: File de merluciu la cuptor cu vin si legume

Reteta 2:

Fillet de Merluciu cu sos verde
Fillet de Merluciu HAKE cu sos verde

 

Reteta 3: File de merluciu cu creveti

Știai că?

Merluciul este răspândit pe coasta europeană a Oceanului Atlantic, Marea Mediterană și Marea Neagră (litoralul Bulgariei, Georgiei, Turciei). Trăiește până la 20 de ani. Are corpul alungit, ușor comprimat lateral, acoperit cu solzi mici. Botul este ascuțit, cu o gură mare prevăzută cu dinți și lipsită de mustăți. Pe spate are două înotătoare dorsale (a doua lungă), înotătoarea anală este lungă. Coloritul corpului este cenușiu pe spate și alb-argintiu pe laturi și abdomen. Este un pește bentonic care trăiește de obicei la adâncimi de 70-370 m, foarte comun pe marginea taluzului continental, dar poate fi întâlnit și în apele costiere (30 m) sau în cele abisale (până la 1000 m). Adulții se hrănesc în principal cu pești (hering, scrumbie, sardine, anșoa), mai rar cu calmari, crustacee. O femelă depune 2-7 milioane de icre mici (cu un diametru de 1 mm) în mai multe porții în lunile ianuarie-iunie. Are valoare economică mare și se pescuiește intens cu traulul; în 1983 au fost pescuite 31 mii de tone de merluciu. În Marea Neagră fiind rar, nu are importanță economică.

https://buno-gourmet.ro/magazin/carne-scoici-saint-jaques-scallops-1kg/

 

https://buno-gourmet.ro/magazin/steak/

Conditii de pastrare

Dupa filetare, pestele este imediat congelat individual prin inghetare rapida (shock freeze) pentru a-si pastra calitatile organoleptice initiale, apoi ambalat in pungi vidate, etichetat.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj (termenul de valabilitate minim garantat este de 6 luni pentru acest produs congelat).

Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se dezghete treptat in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 12 si 24 de ore), dar astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive avute inainte de congelare.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.