Numar de portii: 4
Timp de preparare: mai putin de o ora
Ingrediente:
- 4 bucati de filet de strut, a cate 200 de grame fiecare
- Piper negru boabe
- Zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 2 catei de usturoi
- 15 ml de ulei de masline extra virgin
- 2 crengute de cimbru
- 250 gr de ciuperci salbatice, feliate (se pot folosi ciuperci portobello)
- 150 gr patrunjel, tocate mare
- Un praf de sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
- Cateva fire de rucola si bucati de parmezan pentru decor.
Preparare:
- Puneti boabele de piper negru si coaja de lamaie rasa intr-un mojar si pisați-le pana devin pulbere.
- Adaugati uleiul de masline si cu aceasta marinada frecati fileturile de strut.
- Preincalziti o tigaie grill si puneti bucatile de carne cate 3-4 minute pe fiecare parte la prajit. Carnea de strut se recomanda a fi gatita rare sau medium rare. Mai mult decat medium rare, carne poate deveni tare.
- Indepartati-le din tigaie si lasati-le sa se odihneasca timp de 5 minute intr-o farfurie preincalzita si acoperita.
- Incalziti o tigaie traditionala la foc mare.
- Adaugati ciupercile si usturoiul si lasati-le la sotat 3-4 minute, pana devin aurii.
- Stoarceti sucul unei lamai deasupra ciupercilor si asezonati totul cu sare si piper negru proaspat macinat. Indepartati tigaia de pe foc si adaugati patrunjelul proaspat taiat.
- Serviti fileurile cu garnitura de ciuperci sotate si decorati preparatul cu cateva frunze de rucola si fasii de parmezan.


