Lup de Mare file cu piele
Lup de Mare file cu piele
47.50 lei Vezi optiuni

Lup de Mare file cu piele

47.50 lei

Un pachet contine 2 file-uri congelate „shock-freeze” imediat dupa transarea pestelui proaspat capturat.

Pret kilogram – 95 lei (TVA inclus).

Golește

47.50 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
500 gr
Clear selection

Descriere

Ce este?

Lup de Mare file cu piele este una din alegerile optime pentru un fel principal pe baza de peste de captura. Gustos, se gateste rapid si va face mereu o impresie buna comesenilor.

Ce este Lupul de Mare?

Levrek cooked open 3

Lupul de mare, numit si Bibanul de mare european (Dicentrarchus labrax), este cunoscut sub numele de lavrac in Grecia, levrek in Turcia, sea bass de anglo-saxoni sau branzino in Italia. El este un pește care tinde să populeze apele din largul marii, este nativ în vestul și sudul Europei și nordul Africii. Lupul de mare poate fi găsit și în ape de coastă și guri de vărsare a râurilor în timpul lunilor de vară. Acesta este una din cele șase specii din familia Moronidae, denumite în general bibani de mare.

Cum se gătește un lup de mare file cu piele?

Lupul de Mare este un peste de apa sarata, cu carne alba ferma, suculenta, oase mari usor de indepartat ceea ce este foarte convenabil pentru aceia dintre noi care nu excelam la capitolul dexteritate.

Fileul de lup de mare este usor de gatit si reprezinta o optiune perfecta pentru o cina gustoasa, savuroasa, preparata rapid. Se poate prăji in tigaie sau se poate pune pe grătar; dar poate fi preparat si înăbușit sau gătit la cuptor.

El se rumenește rapid în ulei de măsline, mai mult pe partea cu pielea, prima data si apoi scurt pe cealaltă parte, doar cat sa se rumeneasca. Se poate prepara utilizand ulei de floarea soarelui, ulei din turte de masline sau chiar ulei de migdale care are temperatura de fumegare inalta. Utilizarea unui cub de unt topit cu cimbrisor proaspat va da o savoare deosebita preparatului.

O metoda buna de gatire a fileului de lup de mare este la cuptor in folie de aluminiu sau in vas cu capac etans, dupa ce ati presarat pe file condimentele dorite, ulei de masline sau alt tip de ulei alimentar nobil, cateva legume si, de ce nu, cativa stropi de vin alb sec.

Știai că?

În Irlanda și Regatul Unit, peștele consumat în restaurante sub numele de biban de mare (engleză sea bass) este exclusiv bibanul de mare european. În America de Nord, acest pește este cunoscut sub numele său italian, branzino.

Bibanul de mare european poate ajunge la dimensiuni de până la 1 m lungime și 12 kg greutate, deși dimensiunea cea mai obișnuită este de numai aproximativ jumătate din acestea. Are o culoare gri-argintie și uneori albastru închis pe spate.

Conditii optime de pastrare pentru file lup de mare

Dupa filetare, file-ul de lup de mare este imediat congelat individual prin inghetare rapida (shock freeze). Astfel i se pastreaza calitatile organoleptice initiale. Apoi este ambalat in pungi vidate, etichetat.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj. Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru acest produs congelat.

Inainte de a gati produsul, permite-i sa se dezghete lent in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 4 si 8 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive = un aliment sanatos.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce ai savurat acest rasfat gastronomic, iti recomandam o cafea espresso premiata. Portofoliul CafelePremiate.ro iti permite sa alegi dupa pofta:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.