Descriere
Masline verzi REGINA fara samburi putin sarate din Salonic Grecia
Masline verzi REGINA fara samburi putin sarate din regiunea Salonic Grecia

Există trei tipuri de măsline verzi care sunt produse în Grecia,
a) Tipul „Halkidiki” (de formă ovală) cultivat mai ales în regiunea Halkidiki din nordul Greciei. Aceste măsline sunt cunoscute pentru dimensiunile lor mari.
b) Tipul „Amfissa” (de formă rotundă) cultivate în centrul și sudul Greciei și sunt măsline de dimensiuni relativ mici.
Ambele soiuri de mai sus sunt renumite în întreaga lume pentru gustul bogat, textura netedă și aroma lor proaspătă de plante.
c) Tipul „Nocellara” (de formă semi-rotundă) este originar din Sicilia. Se cultivă astazi și în livezile din Grecia deoarece aceste măsline mari, verzi, au o aromă ușoară, untoasă, care le face măsline de masă populare, deși sunt folosite și pentru a produce ulei de măsline. Produsele finale sunt măslinele „dulci”, datorită celui mai scăzut conținut de sare dintre soiurile de măsline comerciale, extrem de crocante, cu culoarea originală verde aprins intens.
Aceste măsline verzi oferite sunt din soiul Nocellara

Măslinele verzi Nocellara au unele beneficii serioase pentru sănătate, inclusiv niveluri ridicate de antioxidanți despre care se știe că joacă un rol în prevenirea bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli. Aceste măsline sunt, de asemenea, pline de nutrienți și minerale, în special calciu și magneziu.
Singura problemă cu ele este că sunt adesea consumate foarte repede!
In articolul „8 alimente pentru ficatul tau” publicat in Cleveland Clinic, dr. Lindenmeyer mentioneaza: „Uleiul de măsline este foarte sănătos pentru ficat. Uleiul de măsline crește colesterolul bun, care este de fapt protector pentru ficat împotriva bolilor hepatice grase și, de asemenea, separat bun pentru inimă.”
Puteți citi intregul articol din Cleveland Clinic accesand link-ul de mai jos:

Beneficiile științifice ale măslinelor verzi de masă pentru sănătate, un studiu publicat pe Biblioteca Națională de Medicină (National Library of Medicine este un site oficial al guvernului Statelor Unite):
Efectele nutraceutice ale măslinelor verzi de masă: un studiu pilot cu măsline Nocellara del Belice:
„Rezultatele au arătat o variație semnificativă a unei molecule legate de stresul oxidativ, malondialdehida, confirmând că măslinele verzi Nocellara del Belice ar putea avea un efect antioxidant. În plus, nivelul de interleukină-6 a scăzut semnificativ, demonstrând modul în care acest aliment ar putea modula răspunsul inflamator. Mai mult decât atât, este de remarcat reducerea masei adipoase cu creșterea masei musculare, sugerând un posibil efect asupra variației masei corporale asupra consumului îndelungat de măsline de masă Nocellara.”
Conditii de depozitare a măslinelor verzi fără sâmburi puțin sărate REGINA:
Maslinele nu necesita conditii speciale de transport sau depozitare. Camara sau beciul casei sunt ideale pentru depozitarea lor pe termen lung.
Dupa deschidere, a se pastra la +2°C – +4°C.
Ingrediente: masline verzi Nocellara fara samburi, apa, sare, acizi (acid citric, acid lactic).
Valoare nutritionala | per 100g |
Energie (Calorii) | 570kJ / 136kcal |
Lipide: | 9.8g |
din care acizi grasi saturati: | 1.6g |
Glucide (carbohidrati): | 11.2g |
din care zaharuri: | 1.0g |
Fibre: | 1.9g |
Proteine: | 0.7g |
Sare: | 4.3g |
Produs pasteurizat.
Atentie: produsul poate conține în mod absolut accidental sâmburi sau fragmente de sâmburi de măsline.
Recomandari de asociere:
Cu ocazia unui mese savuroase, măslinele verzi Nocellara pot însoți cu succes preparate din portofoliul BUNO Gourmet. Recomandăm File-ul de somon sălbatic KETA de Pacific sau Pieptul dezosat de Prepeliță. Ambele vor încânta amatorii de experiențe culinare inedite.
Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:
gdiana48 (proprietar verificat) –
Excelente!Sunt foarte putin sarate,acrisoare si crocante.
Vivian Diaconescu –
Multumim pentru apreciere, Diana!
Echipa BUNO Gourmet
Morar Lorenq (proprietar verificat) –
Foarte bune , apreciate de intreaga familie, sunt exact ca in descriere doar usor sarate si cu un gust subtil acru ca de lamaie . Minunate!
Vivian Diaconescu –
Buna ziua, Lorena!
Ne bucuram ca v-au placut noile masline verzi Grecesti.
Toate cele bune!
Echipa BUNO Gourmet