File de Dorada
File de Dorada
47.50 lei52.25 lei Vezi optiuni

File de Dorada

47.50 lei52.25 lei

Pachet cu file-uri cu piele congelate „shock-freeze” imediat dupa transarea pestelui proaspat capturat.

Golește

47.50 lei52.25 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
500 gr 550 gr
Clear selection

Livrare sigura oriunde in Romania, in ambalaje speciale de transport cu temperatura controlata, sub -18 grade Celsius

  • Produse de calitate superioara
  • Igiena și siguranța garantate
Plata online

Descriere

File de Dorada

File de Dorada cu piele este recomandarea noastra pentru a servi un pranz gustos, savuros, gatit in cateva minute.

Pestele Dorada (Orata) este un peste marin cu carnea alba, gustoasa, bogata in proteine. Este pescuit in Marea Mediteraneana, principalul sau habitat alaturi de Atlanticul de Est.

Dorada era un pește comestibil consumat înca din Antichitate. Grecii o apreciau atât de mult, încât i-au dedicat-o Afroditei, zeița iubirii.

Dorada
Dorada

Cum se gătește?

De cele mai multe ori, peștele DORADA transat sub forma de fillet cu piele se prăjește sau se pune pe grătar. Poate fi și fiartă, înăbușită sau gatita la cuptor. Fileul de doradă se rumenește rapid în ulei din turte de măsline (fumega la temperatura mai inalta decat uleiul de masline extravirgin). Intai pe partea cu pielea, apoi pe cealaltă parte cat sa se rumeneasca putin. Uleiul de masline are temperatura de fumegare joasa. Daca vei gati mai multe portii, recomandam un ulei cu temperatura mai inalta de fumegare. Precum uleiul de floarea soarelui.

Dorada file cu piele
Dorada file cu piele

File de Dorada – sugestie privind modul de servire:

Echipa BUNO Gourmet isi propune sa va furnizeze atat alimente de calitate gourmet cat si retete gustoase. Retete usor de preparat si care nu necesita ore multe petrecute in bucatarie. Iata o astfel de reteta pe care poti sa o servesti oricand alaturi de persoana iubita:

File de Dorada cu Fenicul glazurat in otet balsamic

Ingrediente:

  • 2 fileuri de Dorada cu piele;
  • 2-3 bulbi de fenicul;
  • 60 grame de otet balsamic (4-5 linguri normale);
  • ulei de floarea soarelui sau ulei din turte de masline;
  • 25 grame de unt nesarat (1 lingura normala);
  • 1-2 catei de usturoi proaspat curatati, taiati in jumatati;
  • 2-4 frunze proaspat culese de busuioc;

Cum se gateste:

  • spala bine cu apa bulbii de fenicul si dupa ce ai indepartat frunzele exterioare (precum in cazul varzei) le tai in felii subtiri, pe cat de uniforme se poate;
  • Cu o scobitoare din bambus cu capat ascutit inteapa din loc in loc pielea doradei. Daca iti este mai usor, poti cresta pielea cu un cutit bine ascutit fara sa tai carnea pestelui;
  • Alege o tigaie cu baza groasa. Ea va acumula bine energia termica si o va distribui uniform pe suprafata ei, prevenind astfel arderea ingredientelor aflate deasupra flacarii. Incinge-o bine pe foc;
  •  Adauga 40 de grame de ulei (cam 4 linguri normale) si cand s-a incins adauga si untul. Dupa ce s-a topit untul, adauga amestecand usor otetul balsamic si apoi feniculul. Asteapta sa se inmoaie si sa se caramelizeze usor;
  • Incinge bine a doua tigaie in care torni 1 lingura de ulei. Introduci fileurile de peste si le prajesti cu pielea in jos pana este aproape complet patruns. Intoarce pestele si lasa-l cateva secunde sa se rumeneasca. Scoate pestele din tigaie si lasa-l 1 minut sa se odihneasca sub un capac;
  • Cat timp se odihnesc fileurile de peste, aseaza in farfurii garnitura de fenicul caramelizat. Cand ai terminat, aseaza peste garnitura fileurile de peste. Rasneste putin piper rosu si sare, dupa gust. La final, orneaza farfuriile cu frunzele de busuioc.
  • Acordati 2-3 secunde sa admirati atat aspectul cat mai ales aromele ce radiaza din farfurii…

Pofta buna!

Știai că?

Dorada neagră „Cantarul” (Engleza: black sea bream) trăiește în Marea Mediterană, dar și în Atlanticul de Est, de la coasta Norvegiei până la cea a Africii de Nord. Traieste în apropierea coastelor, la adâncimi între 15 și 50 de metri, în principal pe fundurile nisipoase și stâncoase și deasupra întinderilor cu ierburi de mare unde vaneaza. Se hrănește mai ales cu crustacee de mici dimensiuni și cu alge. Are o lungime cuprinsă între 30 și 70 cm. Cu alte cuvinte, are dimensiunea ideală pentru o porție de o persoană. Corpul de culoare gri spre negru este acoperit de solzi aspri care trebuie curățați cu atenție înainte de preparare.

Conditii optime de pastrare pentru file de Dorada

Dupa filetare, file-ul de Dorada este congelat individual, rapid (shock freeze). Astfel i se pastreaza calitatile organoleptice initiale. Apoi este ambalat in pungi vidate, etichetat.

Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru acest produs congelat.

Inainte sa gatesti, lasa produsul sa se dezghete lent in frigider. Va dura intre 3 si 5 de ore, dar isi va mentine textura si proprietatile nutritive.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce ai terminat de mancat, iti recomandam o cafea espresso premiata. Portofoliul CafelePremiate.ro iti permite sa alegi dupa pofta:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.