Descriere
Steak de Strut. O friptura suculenta gustoasa cu miez roz
Un steak de strut bine gatit este delicios. Are un continut scazut de grasimi si este bogat in proteine. Acesti muschi provin din pulpa superioara a strutului.
Acest steak de strut va fi deosebit de fraged daca il marinati in bait cu suc de ananas. Sucul de ananas este bogat in Bromelina, o enzima care fragezeste carnea.
Carnea de Strut – proprietati
Frageda, slaba si plina de substante nutritive. Carnea de strut este alternativa saraca in grasimi la carnea de vita. Are o medie de 30 grame de proteine per portie.
Si mai putin de 3 grame de grasimi. O aroma similara cu carnea de vanat, dar mai fina. Are un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi. Carnea de strut este o carne frageda, aromata. Are un aport ridicat de proteine. Este un aliment „sanatos”.
Steak de Strut. Cum il gatim simplu si gustos:

Alege un steak de strut, de preferinta gros de 2 degete. Decongeleaza-l lent in frigider. Adu-l la temperatura bucatariei. Orice soc termic va contracta fibra musculara. Alege o tigaie antiaderenta cu baza groasa. Ea va distribui uniform caldura si asa controlezi gatirea carnii.
Etape:
- sigileaza steak-ul de strut pe fiecare parte. Asa nu pierzi sucurile si nu se va usca.
- redu temperatura pentru a il gati mai lent. Nu vei arde carnea de strut.
- cand este medium-rare, poti sa topesti in tigaie un cub de unt. Rasfatul suprem. Cu o lingura, unge uniform, repetat, carnea cu untul topit. Friptura va avea o crusta delicata cu aroma de alune de padure;
- VOILA, ai gatit un Steak de Strut. O friptura suculenta, gustoasa, cu miez roz.
A nu se servi friptura de strut imediat. Dupa gatire trebuie lasata „la odihna” jumatate din timpul de gatire. Trebuie asezata pe un fund de lemn, sub un capac. Astfel, sucurile se vor distribui uniform in toata friptura. Astfel veti obtine un miez roz si suculent.
Conditii de pastrare:
Dupa transare, carnea de strut este congelata rapida (shock freeze). Asa ii pastram calitatile organoleptice initiale.
Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni.
Inainte sa gatesti carnea, decongeleaz-o lent in frigider. Va dura intre 6 si 9 de ore. Asa vei pastra vitaminele si oligoelementele intacte. Vei avea un aliment hranitor si sanatos.
Provenienta carnii de strut
BUNO Gourmet colaboreaza cu fermierii de struti. Majoritatea dintre ei sunt afaceri familiale. Ei si-au investit economiile in terenul agricol, in padocuri si tarcuri mari.
A creste strutii nu este este o joaca, cum se prezinta des in presa. Volumul de munca se imbina cu timpul si atentia ceruta de struti. Au nevoie de apa proaspata in adapatoare curate. Hrana lor consta din ingrediente naturale, bogata in nutrienti. Principalul ingredient este lucerna uscata. Au nevoie de un tarc mare, curat si un padoc etans la ploaie.
Un strut ud expus vantului rece insemna aproape mereu un strut pierdut.
Suntem bucurosi sa colaboram cu fermierii Romani. Respectam munca intensa din spatele acestor produse exceptionale. Le oferim clientilor din Romania si din restul Europei.
Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Retete si sfaturi
Pentru sfaturi despre prepararea carnii de strut, accesati sectiunea retete.
Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:
Amator de aventuri culinare deosebite? Atunci vizitezi magazinul potrivit. Deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:
Dupa masa, iti recomandam o cafea espresso premiata. Nu de alta, dar ai de unde alege:










Recenzii
Nu există recenzii până acum.