Muschiulet de Cangur
Muschiulet de Cangur
63.75 lei85.00 lei Vezi optiuni

Muschiulet de Cangur

63.75 lei85.00 lei

Produs congelat „shock-freeze” pentru protejarea vitaminelor si oligoelementelor.

Golește

63.75 lei85.00 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
1000 gr 750 gr 850 gr 900 gr 950 gr
Clear selection

Descriere

Muschiulet de Cangur, o friptura din carne rosie delicioasa si sanatoasa.

Descriere muschiulet de cangur

Acest muschiulet de cangur este foarte asemanator cu forma, marimea si fragezimea file-ului de porc. Cangurul are un gust similar cu carnea de vita si carnea de caprioara.

Va recomandam sa nu gatiti muschiuletul de cangur mai mult de medium daca doriti sa obtineti o friptura suculenta si frageda. Asta deoarece acest muschiulet de cangur este lipsit de grasime, este foarte slab. Tocmai de aceea are tendinta de a deveni uscat daca il gatiti prea mult.

File de Cangur Kangaroo fillet WEB

De ce este cangurul special?

Cangurul are o aroma indrazneata, usor sarata.

Jacqui Newling, un istoric al gatitului colonial al Sydney Living Museums, spune ca ea crede ca aromele indraznete ale cangurului se potrivesc bine combinatiilor de arome asiatice, precum soia si ghimbirul.

„Poti folosi fara emotii si condimente, arome cu caracter”, spune ea. „Îl voi felia si-l voi marina cu un pic de sos de soia, ghimbir, usturoi si apoi vom amesteca foarte repede.”

„Nu am cumparat friptura de vita de foarte mult timp de când am inceput sa gatesc carne de cangur.”

Ce aduce un muschiulet de cangur in farfurie?

Cangurul este slab intr-un mod unic, in special pentru o carne rosie. Pentru fiecare suta de grame de friptura de cangur, mancati doar una sau doua grame de grasime. Comparativ cu friptura de vita, unde veti primi sase, sapte sau chiar mai multe grame de grasime, functie de gradul de marmorare al muschiului respectiv.

Se spune că este produs prin metode sustenabile. Tot cangurul de pe rafturile supermarketurilor este capturat salbatic, nu este cultivat industrial si nici hranit cu concentrate si ingrediente sintetice.

Mai bine pentru mediul inconjurator? Cangurii necesită mai putina apa si sunt mai rezistenti la seceta decat vacile sau oile. De asemenea, se considera ca produc mai putine daune solului vegetal decat vacile. Deteriorarea tratului vegetal al solului contribuie la erodarea solului.

Cum gatesc carnea de cangur?

Elementul fundamental este sa invatati cum sa gatiti o friptura de cangur.

Poate fi consumat direct ca friptura – sau o optiune chiar mai buna este sa feliati friptura de cangur si sa il serviti intr-o salata sau cu orez si legume.

Dezavantajul carnii de cangur = fiind o carne atat de slaba, fara continut de grasime in interiorul muschiului, poate deveni rapid uscata si dura daca este gatita excesiv (over-cooked) sau greu de mestecat daca nu este suficient gatita.

Iata instructiunile noastre pentru a gati un muschiulet de cangur perfectă

Ingrediente:

  1. 200g muschiulet de cangur
  2. 1 lingură de ulei de gatit cu o temperatura inalta de fumegare (ulei din seminte de struguri, floarea soarelui sau ulei din turte de masline sunt cateva dintre recomandarile noastre)
  3. 2 varfuri de sare

Surse (en):
http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_oil
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

Metoda de gatire:

  1. Intai decongelati lent peste noapte carnea de cangur in frigider. Lasati apoi friptura sa se aclimatizeze la temperatura camerei, in afara frigiderului, timp de 10 minute. Acest lucru este important chiar si pentru gatit. Daca muschiuletul de cangur este rece, proaspat scos din frigider, când ia contact cu tigaia incinsa, exteriorul va fi bine gatit, dar interiorul poate ramane crud pana cand il serviti in farfurie.
  2. Tamponati excesul de lichid cu un servet absorbant de hartie, nu spalati carnea cu apa.
  3. Presarati pe muschiuletul de cangur un varf de sare pe ambele parti si puneti tigaia la foc mediu-mare.
  4. Odata tigaia incinsa, turnati uleiul in tigaie, asteptati 1 minut, apoi puneti carnea de cangur usor in tigaie.
  5. Nu fiti prea ingrijorat dacă se aud sfaraituri puternice sau lichid este expulzat din carne. Acest lucru este perfect normal. Este important sa gatesti la temperatura inalta pentru a obtine o rumenire buna a fripturii. (Desigur, daca fumega excesiv sau daca ia foc grasimea din tigaie, scoateti tigaia de pe foc si opriti aragazul!)
  6. Dupa doua minute, sau cand partile laterale ale fripturii par „gatite” de caldura radianta care iese din tigaie, intoarceti friptura de cangur si continuati sa gatiti timp de inca trei minute pe cealalta parte, reducand focul la la 1 minut dupa ce ati intors carnea de cangur in tigaie.
  7. Cand ati terminat, opriti focul si îndepartati friptura de cangur din tigaie si lasati-o pe un tocator de lemn la „odihna” timp de cel putin trei minute pentru a permite sucurilor sa de distribuie uniform si veti obtine o carne roza, suculenta.
  8. După odihna, taiati muschiuletul de cangur felii pentru a il servi. Aceste felii delicate de carne de cangur pot fi folosite in loc de aproape orice proteina din reteta ta preferata.

Steak de Cangur cu sos pesto verde si rodii Kangaroo meat steak with green pesto and pomegranate WEB

Chef Jody Orcher recomanda combinarea cangurului cu taitei vermicelli, un sos ce contine si chilli, otet de orez si lamaie (sau lime) si plante aromatice proaspete precum coriandrul si menta pentru a crea o salată in stil vietnamez.

Aceste felii de friptura de cangur ar fi perfecte a fi servite acasă, cu unele legume clasice coapte, cum ar fi dovleacul, morcovii și cartofii pentru a obtine un fel de mancare rustica.

Carnea de cangur in lume. Istoric, prezent si perspective viitoare.

Au trecut zilele in care a gusta carne de cangur insemna ceva pe care sa il incerci o dată in viata ta si apoi sa mergi mai departe. Astazi este un element de baza in majoritatea supermarketurilor australiene si devine o prezenta obisnuita in majoritatea magazinelor din tarile occidentale.

Dar doar pentru ca a ajuns pe rafturile magazinelor carnea de cangur, nu înseamnă ca stim sa o gatim bine.

Exista o multime de motive pentru care merita sa invatam cum sa gatim corect carnea de cangur. De la aroma sa unica si continutul scazut de grasimi, pana la acreditările sale de mediu. Carnea de cangur se obtine prin metode mai sustenabile, mai prietenoase cu mediul inconjurator decat cresterea bovinelor.

De ce a durat atat de mult timp ca sa devina popular cangurul?

Carnea de cangur a avut o istorie putin ciudata in Australia post-colonizare. In cea mai mare parte a secolului al XX-lea nu a fost permis sa fie vandut pentru consumul uman în Victoria, New South Wales sau Queensland si putea fi ambalat doar ca hrana pentru animale de companie.

„Cred ca a fost destul de dificil pentru unele generatii sa-si dea seama ca este OK sa mananci carne de cangur”, spune doamna Newling.

Dar cangurul a dobandit reputatia de a fi nesigur sau nesatisfacator doar la inceputul secolului al XX-lea. Inainte, colonistii europeni savurau carnea de cangur, explica doamna Newling.

„Exista o perceptie conform careia colonistii au incercat sa reproduca Anglia si sa-si mentina stilul de viata britanic cand au venit in Australia, dar eu o contrazic”, spune ea.

„Gasesti muschiulet de cangur si de Wallaby pe meniuri, chiar si pe cele destul de high-end, chiar prin secolul al XIX-lea.”

Abia in timpul crizei economice din anii 1890, cand oamenii mai saraci au inceput sa se bazeze pe mancarea prinsa in salbaticie, atunci cangurul a dobandit reputatia de hrana pentru saraci si a inceput sa nu mai fie asa cautat de aristocrati.

Din fericire, cangurul a iesit din lungul sau exil si este din ce in ce mai raspandit.

„Cred ca este un pas cultural inainte pentru noi sa începem sa introducem mai multe ingrediente si arome native in dieta noastra”, spune dna Newling. „Nu doar intr-un anumit sens patriotic, dar am fost foarte buni in adaptarea specificului altor bucatarii si arome in alimente, si de ce nu si a noastră?”

Recomandari privind depozitarea, metoda optima de decongelare a muschiuletului de cangur:

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj. Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru toate produsele BUNO congelate.

Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se *decongeleze lent in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 12 si 18 de ore), dar astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive avute inainte de congelare.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Retete si sfaturi

Pentru sfaturi despre cum sa preparati produsele achizitionate accesati sectiunea de retete sau contactati-ne adresa de email de pe site sau la numarul de telefon.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.