Masline Kalamata / Kalamon pe ramura cu frunze
Măsline KALAMON în saramură de la Elaion, Grecia
22,50 lei79,00 lei Vezi optiuni

Măsline KALAMON în saramură de la Elaion, Grecia

22,50 lei79,00 lei

Măsline KALAMON din regiunea capitalei Greciei, Atena.

Preparate în saramură de renumita companie Elaion din Grecia.

 

Golește

22,50 lei79,00 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
2 Kg 300 g
Clear selection
  • Produse de calitate superioara
  • Igiena și siguranța garantate
Plata online

Descriere

Măsline KALAMON extra-jumbo în saramură de la Elaion, Grecia

Măslinele Kalamata sunt măsline mari de culoare violet închis, cu o textură netedă, cărnoasă, numite după orașul Kalamata din sudul Peloponezului, Grecia.
Folosite adesea ca măsline de masă, ele sunt de obicei conservate în saramură, oțet de vin sau ulei de măsline.De obicei, termenul „Kalamata(numele este protejat cu statutul DOP) se referă în mod legal la o regiune a Greciei în care sunt cultivate aceste măsline.
Măslinele din același soi cultivate în altă parte sunt comercializate ca măsline Kalamon în UE și, uneori, în alte regiuni. Măslinele Kalamata sau2016, 2019) Kalamon se remarcă aromatic din masa largă de soiuri de măsline grecești. În mod natural amar, dezvoltă un gust  propriu, intens.

Măsline Kalamata Kalamon pe ramura cu frunze
Masline Kalamata – Kalamon cu frunze

Măslinele Kalamon produse de Elaion provin din regiunea capitalei Greciei, Atena.

Elaion este o celebra companie producatoare de masline precum si de ulei de masline extra-virgin si a castigat multiple premii internationale precum: Silver Aristion (2014), Olive Japan (2014), Olive Award Zurich (2016, 2019).

ELAION GREECE - premiul Silver Aristion 2014

Beneficiile științifice ale măslinelor Kalamata / Kalamon

Măslinele negre sunt considerate de medici și nutriționiști drept unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume și asta pentru că sunt bogate în sodiu, grăsimi sănătoase și un antioxidant natural.

Măslinele Kalamon conțin o serie de vitamine și minerale care promovează sănătatea și sunt deosebit de bogate în fier și vitamina A. Se spune că consumul regulat reduce riscul de boli cardiovasculare și diferite tipuri de cancer.

Măslinele Kalamon au fost legate de o varietate de beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor ridicat de substanțe botanice benefice puternice.

Măslinele favorizează următoarele efecte asupra metabolismului (conform MedicineNet):

Protejează sistemul cardiovascular
Protejați celulele nervoase de deteriorare
Îmbunătățiți sănătatea pielii
Reduceți riscul de atacuri de cord
Reduceți colesterolul LDL rău
Stimulează-ți metabolismul
Proprietăți anticancerigene
Efecte antimicrobiene și antivirale

Dăcă vrei să afli mai multe despre Măslinele KALAMON:

Ripe olives glisten in morning dew, nestled among gnarled branches and rustling leaves, as the sun rises over a serene Mediterranean olive grove landscape.
Ripe olives glisten in morning dew, nestled among gnarled branches and rustling leaves, as the sun rises over a serene Mediterranean olive grove landscape.

Măsline Kalamon vs. Măsline Negre

Măslinele Kalamon și măslinele negre sunt similare prin aceea că ambele sunt bune pentru tine. Nu diferă foarte mult în ceea ce privește valoarea nutritivă. Cu toate acestea, măslinele kalamon și măslinele negre sunt diferite ca culoare, formă, textură și gust, deoarece sunt culese la diferite niveluri de coacere și sunt prelucrate diferit.

Măslinele Kalamon au o piele strălucitoare, ușor aspră, de culoare violet închis până la maro-violet, aproape ca o vinete. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt culese până când nu sunt complet coapte. Au formă de migdale sau ușor alungite, cu capete ascuțite. Măslinele negre (numite și măsline negre din California), pe de altă parte, au o piele netedă, maro închis-negru sau albastru-negru și sunt mai rotunjite. Măslinele negre sunt de obicei culese când sunt verzi și apoi coapte în timpul procesului de întărire.

Unii oameni descriu măslinele kalamon drept „carnoase”, deoarece au o textură mai mestecată decât măslinele negre, care sunt ușor moi. Măslinele Kalamon au, de asemenea, un gust puternic, aproape fructat, deoarece sunt coapte în copaci. Măslinele negre au un gust blând și mai puțin fructat, deoarece sunt culese înainte de a fi coapte.

Măsline Kalamon vs. Măsline Verzi

Diferența de culoare dintre măslinele negre și cele verzi se datorează maturității. Măslinele verzi sunt culese înainte de a fi coapte și apoi sunt vindecate în starea lor necoaptă, astfel încât să rămână verzi. Este posibil să fiți familiarizat cu măslinele umplute cu piment (ardei dulce) sau usturoi. Măslinele umplute sunt de obicei măsline verzi, deoarece textura mai fermă a măslinei necoapte le face mai ușor de umplut. Soiurile de măsline verzi includ Halkidiki si Amfissa din Grecia precum si Manzanilla, Arbequina, Castelvetrano și Picholine din Italia.

Măslinele verzi au o aromă ușor amară în comparație cu măslinele kalamata sau cu alte măsline negre. Cu toate acestea, soiurile pot varia în aromă de la roșii sau măr pentru Manzanilla la unt pentru Arbequina și lămâie pentru Picholine.

Te-ai întrebat vreodată dacă măslinele pe care le consumăm sunt aceleași măsline care se folosesc pentru a face ulei de măsline?

Măslinele Kalamon sunt cultivate pentru consum și sunt un adaos fantastic la multe feluri de mâncare, așa cum am menționat anterior, dar nu… nu sunt măslinele găsite în uleiul ambrosial din zonă.

Conditii de depozitare a măslinelor KALAMON în saramură de la Elaion

Măslinele nu necesita condiții speciale de transport sau depozitare. Cămara sau beciul casei sunt ideale pentru depozitarea lor pe termen lung.

Dupa deschidere, a se păstra la +2°C – +4°C.

Ingrediente: măsline Kalamon cu samburi, apa, sare, otet din vin, ulei din seminte de floarea soarelui, acid acetic).

Valoare nutritionala  per 100g
Energie (Calorii)  1052kJ/255kcal
Lipide:  25.6g
din care acizi grasi saturati:  2.1g
Glucide (carbohidrati):  4.5g
din care zaharuri:  0.4g
Proteine:  1.6g
Sare:  5.0g

Recomandari de asociere:

Cu ocazia unui mese savuroase, măslinele Kalamon pot însoți cu succes preparate din portofoliul  BUNO Gourmet. Recomandăm asocierea alor atat cu Pieptul de rata cu piele cat si cu Tentaculele de Caracatita care va vor duce cu gandul la vacantele petrecute pe plajele insorite ale Greciei. Ambele vor încânta amatorii de experiențe culinare inedite.

Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.