Descriere
BUNO Gourmet = locul unde pasionatii de burgeri gasesc tot ce isi doresc
Burger vita Irish Angus = un clasic renumit in intreaga lume.
Ne bucuram ca am reusit sa ne aprovizionam direct din Irlanda. Acum va puteti bucura de o masa gustoasa, nutritiva, completa.
Acest burger a fost creat exclusiv din carne si grasime de vita Irish Angus. Apoi carnea tocata a fost innobilata cu condimente naturale.
Burgerul un produs foarte apreciat de copii, de toate varstele ;-).
Recomandari pentru prepararea unui burger vita Irish Angus:
Pune burgerul pe o chifla integrala. Adauga o foaie de salata verde, rondele de legume, castraveti murati. Daca iti plac sosurile, nu ezita. Serveste-l impreuna cu cartofi wedges sau cartofi proaspat curatati si prajiti.
In numai cateva minute prepari o masa sanatoasa si foarte gustoasa!
Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:
Daca esti un amator de burgeri, atunci vizitezi magazinul potrivit. Aici poti sa pui la concurenta acest burger cu:
- Burger din carne Strut ;
- Burger din carne Cangur;
- Burger din piept de Rata;
- Burger din carne de Berbecut;
- Burger din carne de Prepelita;
Conditii de pastrare
Dupa transare, carnea de vita Irish Angus este tocata si amestecata cu condimentele naturale. Este formata in presa de burgeri si apoi trece imediat printr-un proces de inghetare rapida (shock freeze) pentru a-si pastra calitatile organoleptice initiale.
Pastreaza produsul in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj.
Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru toate produsele BUNO congelate.
Daca vrei sa gatesti produsul, permite-i intai sa se dezghete treptat in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 4 si 8 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive naturale.
Acest burger de vita Irish Angus se poate gati direct, congelat, fara a-i afecta gustul. Vream doar sa stii ca socul termic va distruge multe dintre vitamine si oligoelemente.
Important: NU mai congela carnea dupa decongelare! NU gati acesti burgeri in cuptorul cu microunde.
Retete si sfaturi
Pentru sfaturi despre cum sa preparati produsele achizitionate accesati sectiunea de retete. Sau contactati-ne adresa de email de pe site sau la numarul de telefon.
La final, in caz ca nu stiai = istoria burgerului
America ii considera o “comoara nationala”. Editorii culinari strabat lumea in lung si-n lat. Cauta cei mai buni burgeri. Se scriu despre ei carti. Milioane de articole pe internet. Mania burgerilor a cuprins tot mapamondul. In Romania, abia a inceput.
Toata lumea vorbeste despre burgeri. Gurmanzii de pe Instagram ii fotografiaza in toate barurile si restaurantele din oras. Peste tot gasesti cel putin un sortiment in meniu. Burgerii reprezinta cea mai populara mancare a momentului. In special pentru masa de pranz.
Pe orice continent te-ai duce, gasesti cel putin un loc care se lauda ca face cei mai buni burgeri. Fie ca este vorba de un bar modest dintr-un orasel mic. Sau daca este un restaurant cu stele Michelin. Gasesti burgeri picanti in India. Australia se lauda cu burgerii cu carne de cangur. Burgerii gourmet au devenit mandria Frantei.
In ultimii 100 de ani, hamburgerul s-a imprastiat in toata lumea. Globalizarea si lanturile fast food au favorizat acest exod.
Pentru asocierea burgerilor cu cartofii prajiti, McDonald’s se face “vinovat”. Fratii Richard si Maurice McDonald au lansat conceptul de drive-in care vindea hamburgeri, cartofi prajiti si shake-uri. Practic, asa au inceput burgerii sa fie asociati cu cartofii.
De la produse fast-food la vegetarieni
Astazi, burgerii nu mai sunt un produs de fast-food. Sunt un preparat respectat, pe care il gasesti in toate meniurile de baruri, pub-uri, restaurante. S-a dezvoltat si o noua nisa. Au aparut restaurante care vand doar burgeri si nimic altceva. Food-truck-uri care vand burgeri in strada, iar steakhouse-urile au negresit in meniu burgeri premium.
Impreuna cu kebabul turcesc, pastele si pizza din Italia, sushi-ul din Japonia, burgerii ocupa un loc fruntas in meniul bucatariei globale. Surprinzatoare este capacitatea lui de a se adapta la orice cultura culinara. De a imprumuta din ingredientele traditionale.
De la friptura de Hamburg la primul hamburger din America.
In secolul 19, Hamburg a devenit faimos pentru carnea de vita, provenita de la vitele crescute in satele din jurul orasului. Aceasta era tocata, asezonata si preparata ca si chiftele. Prin secolul 19, valul de emigranti germani care au ajuns in America au adus cu ei si aceasta specialitate. Multi dintre ei si-au castigat existenta deschizand restaurante care serveau “friptura de Hamburg”. Aici se incheie legatura dintre Hamburg si hamburger.
Clasicul american, carne de vita stransa intr-o chifla, a fost inventat undeva intre anii 1885 si 1904. Exista mai multe variante in ceea ce priveste persoana care l-a creat. Cert este insa ca a fost o mancare comercializata in parcuri de distractii, la targuri, conferinte si festivaluri. Ea a devenit pionierul conceptului “street food” (mancare de strada).
Restaurantele pentru vegetarieni au si ele burgeri in meniu. Linte, ciuperci, falafel, fasole, quinoa, linte sau alte ingrediente, toate sunt proteine vegetale care pot sta stau la baza chiftelelor. Bucatarii entuziasti se intrec in retete home-made. Ei folosesc ingrediente cat mai proaspete si de calitate. Carne de vita cat mai buna si tot felul de toppinguri creative. Se pune mare pret si pe cartofi si pe felul in care sunt preparati. Salata care insoteste burgerul, sosurile care il pun in valoare sunt de mare interes.
Obsesia bucatarilor pentru burgeri a devenit atat de mare incat au aparut burgerii “gourmet”. Ei pot sa coste o mica avere. In urma cu zece ani, un restaurant din Vegas a creat un burger in valoare de 5.000 de dolari. Acesta se servea doar impreuna cu sampanie…
Recenzii
Nu există recenzii până acum.