BUNO File LUP de MARE (LEVREK sau SEA BASS)

33.25 lei47.50 lei

File de Lup de Mare congelat individual, pachet cu 2 file-uri.

Gramaj:  functie de pachetul ales.

Pretul afisat este pretul pachetului ales.

 

Golește
 

Descriere

Ce este Lupul de Mare?

Lupul de mare, numit si Bibanul de mare european (Dicentrarchus labrax), cunoscut și ca lavrac in Grecia, levrek in Turcia sau branzino in Italia, este un pește care tinde să populeze apele din largul marii, este nativ în vestul și sudul Europei și nordul Africii, deși poate fi găsit și în ape de coastă și guri de vărsare a râurilor în timpul lunilor de vară. Acesta este una din cele șase specii din familia Moronidae, denumite în general bibani de mare.

Cum se gătește?

Lupul de Mare este un peste de apa sarata, cu carne alba ferma, suculenta, oase mari usor de indepartat ceea ce este foarte convenabil pentru aceia dintre noi care nu excelam la capitolul dexteritate.

File-ul de Lup de Mare este usor de gatit si reprezinta o optiune perfecta pentru o cina gustoasa, savuroasa, preparata rapid. Se poate prăji in tigaie sau se poate pune pe grătar; dar poate fi preparat si înăbușit sau gătit la cuptor.

File-ul de Lup de Mare se rumenește rapid în ulei de măsline, pe partea cu pielea, prima data si apoi pe cealaltă parte. Se poate prepara utilizand ulei de migdale care are temperatura de fumegare inalta insa utilizarea unui cub de unt topit cu cimbrisor proaspat va da o savoare deosebita preparatului.

Știai că?

În Irlanda și Regatul Unit, peștele consumat în restaurante sub numele de biban de mare (engleză sea bass) este exclusiv bibanul de mare european. În America de Nord, acest pește este cunoscut sub numele său italian, branzino.

Bibanul de mare european poate ajunge la dimensiuni de până la 1 m lungime și 12 kg greutate, deși dimensiunea cea mai obișnuită este de numai aproximativ jumătate din acestea. Are o culoare gri-argintie și uneori albastru închis pe spate.

Conditii de pastrare

Dupa filetare, pestele este imediat congelat individual prin inghetare rapida (shock freeze) pentru a-si pastra calitatile organoleptice initiale, apoi ambalat in pungi vidate, etichetat.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj (termenul de valabilitate minim garantat este de 6 luni pentru acest produs congelat).

Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se dezghete treptat in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 12 si 24 de ore), dar astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive avute inainte de congelare.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Abonează-te acum la newsletter

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Gama

Gourmet

Alege pachetul

350 gr, 500 gr

Temperatura depozitare

PRODUS CONGELAT

Brand

BUNO

Tara origine produs

TURCIA

Familie produs

PESTE

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „BUNO File LUP de MARE (LEVREK sau SEA BASS)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *