BUNO File pește DORADA (ORATA)
Dorada file cu piele
47.50 lei Vezi optiuni

Dorada file cu piele

47.50 lei

Un pachet contine 2 file-uri congelate „shock-freeze” imediat dupa transarea pestelui proaspat capturat.

Pret kilogram – 95 lei (TVA inclus).

Golește

47.50 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
500 gr
Clear selection

Descriere

Ce este?

Dorada file cu piele este recomandarea noastra pentru a servi un pranz gustos, savuros gatit in cateva minute.

Pestele Dorada (numit si Orata) este un peste marin cu carnea alba, gustoasa, bogata in proteine. Este pescuit in Marea Mediteraneana care este principalul sau habitat, alaturi de Atlanticul de Est.

Dorada era un pește comestibil consumat înca din Antichitate. Grecii o apreciau atât de mult, încât i-au dedicat-o Afroditei, zeița iubirii.

Cum se gătește?

De cele mai multe ori, peștele DORADA transat sub forma de fillet cu piele se prăjește sau se pune pe grătar; dar poate fi și fiartă, înăbușită sau gatita la cuptor. Fileul de doradă se rumenește rapid în ulei din turte de măsline (fumega la temperatura mai inalta decat uleiul de masline extravirgin), pe partea cu pielea, prima data si apoi pe cealaltă parte. Deoarece uleiul de masline are temperatura de fumegare joasa, in cazul in care doriti sa gatiti mai multe portii, va recomandam sa utilizati un ulei cu temperatura mai inalta de fumegare precum uleiul de floarea soarelui.

Dorada file cu piele
Dorada file cu piele

Sugestie privind modul de servire – Dorada file cu piele

Echipa BUNO Gourmet isi propune sa va furnizeze atat alimente de calitate gourmet cat si retete gustoase care sunt usor de preparat si care nu necesita ore petrecute in bucatarie. Iata o astfel de reteta pe care poti sa o servesti oricand alaturi de persoana iubita:

File de Dorada cu Fenicul glazurat in otet balsamic

Ingrediente:

  • 2 fileuri de Dorada cu piele;
  • 2-3 bulbi de fenicul;
  • 60 grame de otet balsamic (4-5 linguri normale);
  • ulei de floarea soarelui sau ulei din turte de masline;
  • 25 grame de unt nesarat (1 lingura normala);
  • 1-2 catei de usturoi proaspat curatati, taiati in jumatati;
  • 2-4 frunze proaspat culese de busuioc;

Cum se gateste:

  • spala bine cu apa bulbii de fenicul si dupa ce ai indepartat frunzele exterioare (precum in cazul varzei) le tai in felii subtiri, pe cat de uniforme se poate;
  • Cu o scobitoare din bambus cu capat ascutit inteapa din loc in loc pielea doradei. Daca iti este mai usor, poti cresta pielea cu un cutit bine ascutit fara sa tai carnea pestelui;
  • Alege o tigaie cu baza groasa. Ea va acumula bine energia termica si o va distribui uniform pe suprafata ei, prevenind astfel arderea ingredientelor aflate deasupra flacarii. Incinge-o bine pe foc;
  •  Adauga 40 de grame de ulei (cam 4 linguri normale) si cand s-a incins adauga si untul. Dupa ce s-a topit untul, adauga amestecand usor otetul balsamic si apoi feniculul. Asteapta sa se inmoaie si sa se caramelizeze usor;
  • Incinge bine a doua tigaie in care torni 1 lingura de ulei. Introduci fileurile de peste si le prajesti cu pielea in jos pana este aproape complet patruns. Intoarce pestele si lasa-l cateva secunde sa se rumeneasca. Scoate pestele din tigaie si lasa-l 1 minut sa se odihneasca sub un capac;
  • Cat timp se odihnesc fileurile de peste, aseaza in farfurii garnitura de fenicul caramelizat. Cand ai terminat, aseaza peste garnitura fileurile de peste. Rasneste putin piper rosu si sare, dupa gust. La final, orneaza farfuriile cu frunzele de busuioc.
  • Acordati 2-3 secunde sa admirati atat aspectul cat mai ales aromele ce radiaza din farfurii…

Pofta buna!

Știai că?

Dorada neagră „Cantarul” (Engleza: black sea bream) trăiește în Marea Mediterană, dar și în Atlanticul de Est, de la coasta Norvegiei până la cea a Africii de Nord. Traieste în apropierea coastelor, la adâncimi între 15 și 50 de metri, în principal pe fundurile nisipoase și stâncoase și deasupra întinderilor cu ierburi de mare unde vaneaza. Se hrănește mai ales cu crustacee de mici dimensiuni și cu alge. Are o lungime cuprinsă între 30 și 70 cm. Cu alte cuvinte, are dimensiunea ideală pentru o porție de o persoană. Corpul de culoare gri spre negru este acoperit de solzi aspri care trebuie curățați cu atenție înainte de preparare.

https://buno-gourmet.ro/magazin/file-lup-de-mare-levrek-sau-sea-bass/

https://buno-gourmet.ro/magazin/mix-fructe-de-mare/

Conditii de pastrare

Dupa filetare, pestele este imediat congelat individual prin inghetare rapida (shock freeze) pentru a-si pastra calitatile organoleptice initiale, apoi ambalat in pungi vidate, etichetat.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj (termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru acest produs congelat).

Inainte de a gati produsul, permite-i sa se dezghete lent in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 4 si 8 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive  = un aliment sanatos.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

 

Dupa ce ai mancat acest rasfat gastronomic, iti recomandam o cafea espresso premiata. Portofoliul CafelePremiate.ro iti permite sa alegi dupa pofta:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.