BUNO – Dorada eviscerata
22,00 lei55,00 lei Vezi optiuni

BUNO – Dorada eviscerata

22,00 lei55,00 lei

Pachetul contine 2 pesti intregi, eviscerati, congelati individual.

Produs cu greutate variabila.

Alegeti din lista de produse gramajul dorit.

Golește

22,00 lei55,00 lei

Alege pachetul
Click pe pachetul dorit
1000 g 400 g 900
Clear selection

Livrare sigura oriunde in Romania, in ambalaje speciale de transport cu temperatura controlata, sub -18 grade Celsius

  • Produse de calitate superioara
  • Igiena și siguranța garantate
Plata online

Descriere

Dorada eviscerata

Dorada eviscerata este o optiune ideala pentru a servi un fel principal gustos, savuros, usor de gatit. Recomandarea noastra este sa il preparati la cuptor in crusta de sare.

Pestele Dorada (Orata) este un peste marin cu carnea alba, gustoasa, bogata in proteine. Este pescuit in Marea Mediteraneana, principalul sau habitat alaturi de Atlanticul de Est.

Dorada era un pește comestibil consumat înca din Antichitate. Grecii o apreciau atât de mult, încât i-au dedicat-o Afroditei, zeița iubirii.

Cum se gătește dorada eviscerata intreaga?

Dorada eviscerata gatita in crusta de sare este dupa parerea noastra cea mai usoara si gustoasa varianta de preparare la cuptor. Crusta de sare il va gati inabusit, desavarsind gustul sau. Este usor de gatit si este preferabila variantei clasice a invelirii in folie de aluminiu sau hartie.

File de Dorada
File de Dorada

De precizat ca in ciuda cantitatii mari de sare folosita la formarea crustei, ea nu va fi absorbita si carnea pestelui va iesi perfecta, deloc sarata. Si nu este necesar sa inlaturati solzii, doar la final trebuie inlaturata pielea.

Ingrediente:

  • 2 bucati Dorada eviscerata avand aproximativ 500 grame fiecare
  • 1,5 – 2 Kg sare bruta, grunjoasa
  • 3-4 albusuri de ou de gaina
  • 50 ml vin alb (optional)
  • 1-2 lamai
  • 10-12 capere
  • 1-2 rosii uscate in ulei
  • 4-5 catei de usturoi curatati
  • 6-8 frunze de dafin uscate
  • patrunjel proaspat tocat (1-2 legaturi)
  • frunze de cimbru proaspat tocate (1-2 linguri)

Curatati bine pestele in interior cu apa rece, eliminand orice urma de sange. Insistati pe vasul de sange principal din interiorul abdomenului, in lungul sirei spinarii. Tamponati excesul de apa cu servete de hartie. Incalziti cuptorul la 250 de grade Celsius.

Intr-un vas adanc amestecati sarea, albusurile, frunzele de cimbru. Puteti adauga si vinul alb sau putina apa cat sa umeziti sarea.

Pe fundul unei tavi de copt se pune hartie de copt si apoi un strat de 1 -1.5 cm de sare. Recomandam umezirea usoara a sarii prin stropire cu putina apa. Se pun cateva frunze de dafin peste care se aseaza pestii.

In interiorul fiecarei dintre cele 2 bucati de dorada eviscerata se introduc 4-5 capere, jumatati de felii de lamaie, 2-3 catei de usturoi, 1-2 rosii uscate. Mai puteti adauga si alte condimente precum ceapa verde, ghimbir,… Important este sa adaugati feliile de lamaie deoare hidrateaza interiorul pestelui si astfel tine sarea afara.

La exterior pestii se imbraca cu restul de frunze de dafin si patrunjelul tocat si apoi se invelesc cu restul de sare, acoperindu-i cu un strat de minimum 1 cm exceptie facand capetele si cozile.

Cand introduceti pestii in cuptor, reduceti temperatura la 230 de grade Celsius. Pentru pestii de 500 grame 20 de minute ar trebui sa fie suficient. Pestii mai mari de aproximativ 1 kg necesita pana la 30 de minute de gatire.

Dupa ce scoateti tava din cuptor, lasati-i 5 minute la odihna. Apoi spargeti crusta de sare. In general se sparge in zona dintre cei doi pesti cu manerul cutitului de bucatarie sau, daca preferati, lovond usor cu un ciocan pentru batut snitelele.

Indepartati crusta de sare cu atentie unde puteti folosi si o pensula de bucatarie sau un servet. Apoi dezosati pestele punand carnea filetata intr-un platou intins, presarati putin ulei extravirgin de masline si savurati delicatesa simpla sau cu garnitura preferata. Veti descoperi o carne de peste suculenta, savuroasa.

Știai că?

Dorada neagră „Cantarul” (Engleza: black sea bream) trăiește în Marea Mediterană, dar și în Atlanticul de Est, de la coasta Norvegiei până la cea a Africii de Nord. Traieste în apropierea coastelor, la adâncimi între 15 și 50 de metri, în principal pe fundurile nisipoase și stâncoase și deasupra întinderilor cu ierburi de mare unde vaneaza. Se hrănește mai ales cu crustacee de mici dimensiuni și cu alge. Are o lungime cuprinsă între 30 și 70 cm. Cu alte cuvinte, are dimensiunea ideală pentru o porție de o persoană. Corpul de culoare gri spre negru este acoperit de solzi aspri care trebuie curățați cu atenție înainte de preparare.

Conditii optime de pastrare pentru Dorada eviscerata

Dupa capturare si eviscerarea rapida, Dorada este congelata individual, rapid (shock freeze). Astfel i se pastreaza calitatile organoleptice initiale. Apoi este ambalat in pungi.

Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru acest produs congelat.

Inainte sa gatesti, lasa produsul sa se dezghete lent in frigider. Va dura intre 3 si 5 de ore, dar isi va mentine textura si proprietatile nutritive.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:

Dupa ce ai terminat de mancat, iti recomandam o cafea espresso premiata. Portofoliul CafelePremiate.ro iti permite sa alegi dupa pofta:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.