Steak Pave de Strut gatit sous-vide
Steak Pave de Strut gatit sous-vide
85.00 lei Adaugă în coș

Steak Pave de Strut gatit sous-vide

85.00 lei

Pachet ce contine 8 portii individuale x 120 grame, fiecare ambalata individual.

(O recenzie client)

În stoc (poate fi pre-comandat)

Descriere

Friptura Steak Pave de Strut gatit sous-vide, deliciu gata in doar 5 minute.

Acest Steak Pave de Strut gatit sous-vide este un deliciu care se gateste in doar 5 minute. Perfect pentru un pranz rapid sau pentru un eveniment in familie.

Tot ce trebuie sa faci este sa iei steak-ul decongelat lent (procedeu descris mai jos), sa il scoti din punga vidata si sa il tamponezi cu un servet de hartie pt a elimina excesul de lichid.

Acum el este gata de rumenire in tigaie sau, dupa caz, pe gratar. Nu are nevoie sa fie gatit precum o friptura clasica, deoarece a fost deja preparat „sous-vide”.

Deci, incinge bine tigaia antiaderenta sau, daca preferi un gratar de aragaz (daca vremea este frumoasa afara si iti permite programul). Cand temperatura este potrivita, picura cateva picaturi de ulei sau un mic cub de unt sa te ajute la rumenirea rapida si estetica. Uleiul folosit este bine sa aiba temperatura inalta de fumegare deoarece uleiul care fumega elimina radicali liberi atat de toxici.

Exemple de uleiuri cu temperatura inalta de fumegare: uleiul de floarea soarelui (227°C), uleiul din „pomace” turte de masline (238°C).

Alte uleiuri cu punctul de ardere la peste (230°C) sunt: uleiul de porumb rafinat, uleiul de palmier, uleiul de avocado rafinat (emana o aroma delicata de unt), uleiul de susan, uleiul de orez, uleiul de cocos.

Surse (en):
http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_oil
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

Condimentare:

Nu este nevoie sa condimentezi steak-ul. El a fost deja marinat inainte de gatire sous-vide cu: sare, un mix de condimente proaspat rasnite si un strop de sirop de glucoza.

Pune Steak-ul in tigaie si il rumenesti cate 90 de secunde pe fiecare parte. Acum este gata spre a fi servit alaturi de garnitura aleasa si cu un pahar de vin rosu bun.

Vei avea de fiecare data o friptura cu miez roz, suculenta, frumos rumenita, foarte gustoasa. Cei doritori de arome puternice pot sa adauge piper, chili,…dupa preferinte.

Cei care cauta sa simta aroma delicata a carnii de Strut vor constata ca nu ii mai trebuie nimic adaugat.

De ce este Steak-ul de Strut sous-vide atat de fraged, suculent, mereu cu miez roz. De ce se gateste atat de usor si repede?

Carnea de Strut este o carne rosie, fara pic de grasime in interiorul muschiului si asta deoarece Strutul este o pasare. La Strut, toata grasimea o gasiti intre muschi si piele, nu in interiorul muschiului (marmorare) cum este carnea de vita. De aceea carnea de Strut are multe proteine si foarte putine calorii, mai putine decat pieptul de pui.

Secretul acestei fripturi perfecte consta in prepararea ei prin metoda sous-vide inainte de congelare:

  1. Steak-ul de Strut intai a fost portionat „Pave” adica taiata de forma unui cub pentru a obtine o gatire uniforma a carnii.

    Steak portionat Pave sub forma de cub
    Steak portionat Pave asigura o gatire uniforma a carnii, a fripturii.
  2. Apoi carnea portionata Pave (poate fi condimentata sau nu) este introdusa in pungi alimentare care sunt vidate si apoi sigilate, in vederea pasului urmator, gatirea dupa metoda sous-vide.

    Portii de carne de strut, somon, pui sunt ambalate in pungi vidate pentru a fi gatite dupa metoda sous-vide.
    Portii de carne de strut, somon, pui sunt ambalate in pungi vidate pentru a fi gatite dupa metoda sous-vide.
  3. Pungile cu carne (condimentate sau nu) sunt introduse in vasul de gatire „sous-vide’ care este un baie cu apa care este dotat cu o rezistenta electrica cu termostat astfel incat apa va fi incalzita si apoi mentinuta constant la temperatura selectata si, foarte important, este prevazuta cu un sistem de recirculare a apei astfel incat apa sa incalzeasca uniform toate pungile cu produse gatite sous-vide. Secretul consta in temperatura de gatire si durata de timp, functie de tipul de carne cat si de grosimea portiilor.
Steak Vita in punga sous vide introdusa in baie de apa 55Celsius AdobeStock 768 x 768 0.20 MB
Punga vidata cu carnea portionata este introdusa in baia cu apa incalzita a aparatului de gatit sous-vide

Conditii de pastrare

Dupa ce a fost scos din aparatul de gatire sous-vide, pungile cu steak de Strut au fost racite lent, sterse de apa si apoi trecute printr-un proces de inghetare rapida (shock freeze) Asa le pastram calitatile organoleptice, vitaminele si oligoelementele care il fac un aliment de cea mai buna calitate.

Fiecare portie fiind ambalata individual, poti decongela si gati doar 1, 2 sau cate portii doresti. Restul le poti pastra in continuare in congelator.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj. Termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru toate produsele BUNO congelate.

Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se *decongeleze lent in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 12 si 18 de ore), dar astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive avute inainte de congelare.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare! NU gati aceasta friptura in cuptorul cu microunde.

Retete si sfaturi

Pentru sfaturi despre cum sa preparati produsele achizitionate accesati sectiunea de retete sau contactati-ne adresa de email de pe site sau la numarul de telefon.

1 recenzie pentru Steak Pave de Strut gatit sous-vide

  1. Eugen

    Un produs excelent! In special pt cei care isi doresc o friptura dietetica dar cu un gust deosebit si mai ales fara sa fie nevoie sa fi un as al bucatariei pentru a o gati optim! Foarte utila este portionarea si pregatirea inainte de congelare care conduce catre un meniu rapid si savuros! DadaRecomand cu incredere!

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.