Steak de Strut
Steak de Strut
96.00 lei168.00 lei Select options

Steak de Strut

96.00 lei168.00 lei

Pret kilogram – 120 lei (TVA inclus).

 

Golește

Descriere

Steak de Strut o friptura suculenta gustoasa cu miez roz

are un continut scazut de grasimi si bogate in proteine. Acest tip de carne provine din pulpa superioara a strutului, la fel ca si bucatile de file.

Ele vor fi si mai fragede daca le marinati intr-un bait pe baza de suc de ananas (sucul de ananas este bogat in Bromelina, o enzima care fragezeste carnea).

Proprietatile carnii de Strut

Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care doresc o carne frageda, aromata, cu aport ridicat de proteine, care sa fie in acelasi timp si sanatoasa.

Cum gatim simplu un Steak de Strut

Daca gatiti carnea decongelata lent intr-o tigaie antiaderenta cu fund gros ca sa disperseze uniform caldura:

  • intai sigiland carnea pe fiecare parte ca sa nu pierdem sucurile;
  • apoi reducand temperatura pentru a o gati mai lent, ca sa nu o ardem;
  • ca un rasfat suprem, cand se apropie de medium-rare, puteti sa topiti in tigaie un cub de unt pentru o crusta cu aroma delicata de alune
  • si astfel ati obtinut din Steak-ul de Strut o friptura suculenta gustoasa cu miez roz.

Retineti ca este recomandat ca sa nu serviti imediat friptura dupa ce ati luat-o de pe foc, ci sa o lasati „la odihna” jumatate din timpul de gatire, sub un capac ca sa nu se raceasca. In acest rastimp sucurile se vor distribui uniform in toata friptura si astfel veti avea miezul roz si suculent.

Conditii de pastrare

Dupa transare, carnea de strut trece printr-un proces de inghetare rapida (shock freeze) pentru a-i pastra calitatile organoleptice initiale.

Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj (termenul de valabilitate minim garantat este de 6 luni pentru toate produsele Gourmet de strut congelate).

Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se dezghete treptat in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 24 si 48 de ore), dar astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive avute inainte de congelare.

Important: NU mai congela carnea dupa decongelare!

Retete si sfaturi

Pentru sfaturi despre cum sa preparati carnea de strut accesati sectiunea noastra de retete

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.