Burger din carne de Cangur
Burger din carne de Cangur
65.00 lei Adaugă în coș

Burger din carne de Cangur

65.00 lei

Pachet cu 6 burgeri x 170 grame fiecare.

Produs congelat „shock-freeze”, individual ca tu sa poti decongela doar un burger, daca asta doresti.

Doar 5 produse rămase în stoc

Descriere

Burger din carne de Cangur. O aventura placuta pentru amatorii de experiente culinare inedite.

Burgerii sunt una din cele mai populare feluri de mancare in lume dar si in Romania. Sunt fascinanti deoarece inglobeaza un intreg univers culinar. Burgerii ocupa un loc atat de important in meniul bucatariei internationala ca ii vei gasi in toate orasele importante ale lumii, alaturi de pasta, pizza, sushi,…

Pe langa aventura prepararii unui burger, am adaugat si aventura servirii unui burger din carne de cangur. Cangurul are un gust similar cu carnea de vita si carnea de caprioara.

De ce este cangurul special?

Cangurul are o aroma indrazneata, usor sarata.

Jacqui Newling, un istoric al gatitului colonial al Sydney Living Museums, spune ca ea crede ca aromele indraznete ale cangurului se potrivesc bine combinatiilor de arome asiatice, precum soia si ghimbirul.

„Poti folosi fara emotii si condimente, arome cu caracter”, spune ea. „Îl voi felia si-l voi marina cu un pic de sos de soia, ghimbir, usturoi si apoi vom amesteca foarte repede.”

„Nu am cumparat friptura de vita de foarte mult timp de când am inceput sa gatesc carne de cangur.”

 

Burger-Cangur
Burger de Cangur cu rosie si salata verde.

Recomandari privind servirea unui burger din carne de cangur delicios:

Alunga-ti vinovatia cu aceasta versiune de burger din carne de cangur cu continut scazut de grasimi a unui star de fast-food favorit clasic.

Iti vom prezenta recomandarea noastra de preparare a 4 burgeri savurosi. Daca vrei sa prepari doar 2 burgeri, injumatateste ingredientele:

4 burgeri din carne de cangur
1 ceapă maro, rasa grosier
1 lingura sos de rosii cu continut redus de sare
1/3 cana cu sos de Dijonez cu continut redus de grasimi
2 linguri de iaurt natural cu continut redus de grăsimi
2 linguri de marar proaspăt tocat
4 chifle integrale
1/4 cana de faina simpla
ulei de măsline (de preferinta intr-un sprai pentru vaporizare iun cantitati mici, uniform)
6 frunze mari de salată iceberg, maruntite
4 felii de branza cheddar cu continut de grasime redus (sau alta branza maturata, dupa preferinte)
4 castraveti murati, taiati pe lungime

Pasul 1: scoate din punga vidata exact cei 4 burgeri pe care doresti sa gatesti. Ei au fost congelati shock-freeze individual pentru a proteja vitaminele, oligoelementele. Dar si pentru ca tu sa decongelezi exact atatia burgeri cati vei gati. Pune-i in combina frigorifica pentru cel putin 3-4 ore ca sa se decongelezi lent burgerii de cangur. Recomandam sa ii scoti din frigidier si sa ii lasi pe un fund de lemn 15 minute. Cat timp pregatesti tu ingredientele, ei ajung la temperatura camerei. Inainte de ai pune pe gratar, nu uita sa inlaturi cele 2 discuri de polietilena care au ajutat sa previna lipirea burgerilor unii de altii.

Pasul 2: cat se aclimatizeaza burgerii, combinati sosul dijonnaise, iaurtul si mararul intr-un castron mic. Condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta. Preincalziti grătarul pe mediu. Folosind un cutit de paine zimtat, taiati fiecare chifla orizontal in 3 felii. Așezați feliile pe o tava. Puneti la gratar feliile taiate ale chiflelor timp de 1 – 2 minute sau pana devin aurii.

Pasul 3: Asezati faina pe o farfurie mare, intinsa. Apasati burgerii din carne de cangur in faina pentru ii acoperi usor. Pulverizati o tigaie mare antiaderenta cu ulei. Se incalzeste la foc mediu-mare. Adaugati jumătate din burgeri. Gatiti, rotind cu grija, timp de 2 pana la 3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gatiti uniform. Se transfera pe o farfurie si se acoperă cu folie pentru a se pastra calzi. Repetati cu burgerii ramasi.

Pasul 4: Așezați bazele chiflelor pe farfurii. Se intinde o jumatate din amestecul de iaurt. Completati cu jumatate de salata, branza si adaugati burgerii. Asezati deasupra felia de mijloc a chiflei apoi adaugati restul de ingrediente, terminând cu un strat de sos, apoi „asezati capacul”.

Pasul 5: Serviti fara graba, oferindu-va ragazul de a savura aromele si suculenta acestui rasfat. POFTA BUNA!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:

Daca esti un amator de burgeri, atunci vizitezi magazinul potrivit deoarece aici poti sa pui la concurenta acest burger de strut cu:

Carnea de cangur in lume. Istoric, prezent si perspective viitoare.

Au trecut zilele in care a gusta carne de cangur insemna ceva pe care sa il incerci o dată in viata ta si apoi sa mergi mai departe. Astazi este un element de baza in majoritatea supermarketurilor australiene si devine o prezenta obisnuita in majoritatea magazinelor din tarile occidentale.

Dar doar pentru ca a ajuns pe rafturile magazinelor carnea de cangur, nu înseamnă ca stim sa o gatim bine.

Exista o multime de motive pentru care merita sa invatam cum sa gatim corect carnea de cangur. De la aroma sa unica si continutul scazut de grasimi, pana la acreditările sale de mediu. Carnea de cangur se obtine prin metode mai sustenabile, mai prietenoase cu mediul inconjurator decat cresterea bovinelor.

De ce a durat atat de mult timp ca sa devina popular cangurul?

Carnea de cangur a avut o istorie putin ciudata in Australia post-colonizare. In cea mai mare parte a secolului al XX-lea nu a fost permis sa fie vandut pentru consumul uman în Victoria, New South Wales sau Queensland si putea fi ambalat doar ca hrana pentru animale de companie.

„Cred ca a fost destul de dificil pentru unele generatii sa-si dea seama ca este OK sa mananci carne de cangur”, spune doamna Newling.

Dar cangurul a dobandit reputatia de a fi nesigur sau nesatisfacator doar la inceputul secolului al XX-lea. Inainte, colonistii europeni savurau carnea de cangur, explica doamna Newling.

„Exista o perceptie conform careia colonistii au incercat sa reproduca Anglia si sa-si mentina stilul de viata britanic cand au venit in Australia, dar eu o contrazic”, spune ea.

„Gasesti muschiulet de cangur si de Wallaby pe meniuri, chiar si pe cele destul de high-end, chiar prin secolul al XIX-lea.”

Abia in timpul crizei economice din anii 1890, cand oamenii mai saraci au inceput sa se bazeze pe mancarea prinsa in salbaticie, atunci cangurul a dobandit reputatia de hrana pentru saraci si a inceput sa nu mai fie asa cautat de aristocrati.

Din fericire, cangurul a iesit din lungul sau exil si este din ce in ce mai raspandit.

„Cred ca este un pas cultural inainte pentru noi sa începem sa introducem mai multe ingrediente si arome native in dieta noastra”, spune dna Newling. „Nu doar intr-un anumit sens patriotic, dar am fost foarte buni in adaptarea specificului altor bucatarii si arome in alimente, si de ce nu si a noastră?”

Daca doresti sa cunosti mai multe din istoria acestui inedit ingredient culinar, ti-am pregatit aici un link numai bun: Carnea de cangur – focus asupra alimentelor native din Australia.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.