Descriere
Antricot dezosat Vita Angus Romania – cateva informatii
Antricotul dezosat vită Angus Romania este unul dintre produsele cele mai populare datorita raportului calitate pret.
Acest tip de carne provine din mușchii dorsali ai vitei. Este cuprinsa intre coastele 6 si 12. Carnea este marmorata, frageda si suculenta.

Am transat carnea in portii de aprox. 300 grame fiecare. Pentru o friptura suculenta, gustoasa va recomandam sa o gatiti intr-o tigaie bine incinsa in prealabil. La final acordati-i un timp de odihna egal cu jumatate din timpul de gatire. Acest rastimp in care friptura sta pe un tocator de lemn permite redistribuirea sucurilor in intreaga friptura.
Antricot dezosat Vita Angus Romania – sugestie de preparare
Aceasta carne de vita deosebita, fina, merita gatita cat mai simplu. Vei putea aprecia la maximum proprietatile sale organoleptice.
Noi am decongelat-o lent in frigider. Apoi am presarat-o cu sare de mare, granulatie mare. Am introdus-o in frigider pentru 3 ore. Apoi am gatit-o intr-o tigaie cu fund gros, care distribuie uniform caldura.
Fiind bine incinsa, intai am picurat cativa stropi de ulei de turte de masline si am sigilat carnea uniform.
Apoi am redus flacara si am gatit-o lent pana la gradul dorit. Recomand sa testati fermitatea carnii cu degetele, nu cu instrumentele de gatit. Asta daca doriti sa evaluati corect gradul de gatire, instrumentele inseala perceperea fermitatii carnii.

In ultima etapa, am topit un cub de unt in care am rasfatat bucata de Antricot dezosat Vita Angus Romania ca sa prinda acea aroma placuta de alune de padure.
Am lasat carnea la odihna aproximativ 5 minute, acoperita cas a nu se raceasca excesiv. Apoi am servit-o alaturi de legume la gratar.
Pot spune ca ne-a placut. Mult!
Exista pareri diverse privind utilizarea sarii la prepararea unui steak de vita delicios. Noi va recomandam sa urmariti scurt film-demonstratie a unui bun cunoscator in domeniu:
Experiment: Cand si cum sa presari sare pe un Steak de vita.
Conditii de pastrare
Antricotul dezosat a fost transat in portii cat mai egale, ambalat in pungi vidate. Apoi a fost supus unui proces de inghetare rapida (shock freeze). Asa reusim sa ii pastram calitatile organoleptice initiale.
Pastreaza carnea in congelator pana la termenul de expirare inscris pe ambalaj (termenul de valabilitate minim garantat este de 3 luni pentru toate produsele BUNO congelate).
Daca vrei sa gatesti carnea imediat dupa ce ai primit-o, permite-i sa se dezghete treptat in frigider. Ii va lua mai mult timp sa se dezghete (intre 12 si 24 de ore). Astfel isi va mentine textura si proprietatile nutritive.
Important: Nu mai congela carnea dupa decongelare!

Asocieri cu alte produse BUNO Gourmet:
Daca esti un amator de aventuri culinare deosebite, atunci vizitezi magazinul potrivit. Aici poti sa pui la concurenta acest produs cu:
- Pui grill de tara;
- Piept de Curcan dezosat fara piele;
- Chiftelute din Prepelita si Pui;
- File Somon Keta captura Pacific;
Dupa ce ai mancat, iti recomandam sa te relaxezi savurand pe indelete o cafea espresso premiata. Portofoliul prietenilor de la CafelePremiate.ro iti permit sa alegi dupa preferinte:
Recenzii
Nu există recenzii până acum.