De la ferma in farfurie

Pe scurt

  • 2 km de drum construiti
  •  6 km – gard perimetral
  • Adaposturi ample, distribuite pe 15 hectare 
  • Filtru sanitar veterniar
  • Instalatie fotovoltaica de 15 kw/h

Ferma de la Mosteni, Videle a luat nastere pentru a asigura baza genetica si un volum minim de pasari.

Locul permite dezvoltarea pentru ca este aproape de facilitatile de procesare si sacrificare.

Prima zi de functionare a fermei a fost in vara anului 2015, cu 1800 de pui

Padocuri ample, care le permit sa se miste liber, in aer curat şi hrană excelentă din punct de vedere calitativ, care contribuie la cresterea armonioasa a pasarilor si duce la o carne cu gust extraordinar, cu termen de valabilitate extins, ca alternativa sanatoasa pentru celelalte tipuri de carne rosie.

Cresterea strutilor este un loc de munca cu norma intraga si nu se potriveste cu alte forme de angajament departe de ferma.

Hrana este  in totalitate naturala, fara hormoni de crestere sau antibiotice;

– preparam hrana dupa retete proprii, dezvoltate impreuna cu Ostrich Solutions LTD pe baza de lucerna, grau, orz, porumb, soia, minerale si vitamine; pas cu pas, am fost ghidati de Stan Stewart, vicepresedintele si membru fondator al World Ostrich Association, care a supervizat indeaproape tot procesul de crestere al pasarilor.

– analize de sange sunt facute frecvent pentru a certifica starea de sanatate a pasarilor;

– crestem strutii fara substante chimice sau steroizi.

O parte din puii nascuți in fermă sunt vânduți către parteneri, pe care îî susținem cu hrană și know how, iar o parte cresc la noi.

Partenerii noștri au contract cu noi prin care le preluam păsările la preturi minim garantate – după modelul de economie socială. Astfel le dăm posibilitatea să fie cu adevărat fermieri, să se concentreze exact pe ceea ce își doresc: le dăm animalele, le asigurăm transportul, le furnizăm know how(legat de țarcuri, apă, tratamente când e cazul), premixuri special realizate cu World Ostrich Association, iar când struții au ajuns la maturitate, ofrim fermierilor o piață de desfacere pentru produsele lor.